Waarom Electromaps onmisbaar is tijdens je vakantie naar Spanje

Waarom Electromaps onmisbaar is tijdens je vakantie naar Spanje

Over het algemeen kunnen we stellen dat vakanties met je elektrische auto naar het zuiden van Europa meer planning vergen dan wanneer je richting Scandinavië gaat. Er is echter ook in het Zuiden van Europa een ontwikkeling op gang waardoor er steeds meer laadpalen, snelladers en snellaadstations komen. Tevens zijn er goede laadpasaanbieders zoals Electromaps die je vakantie naar Spanje een stuk eenvoudiger maken. De Electromaps app en laadpas zijn onmisbaar wanneer je met je elektrische auto op vakantie gaat naar Spanje. Niet alleen kun je hier lezen waarom Electromaps een verademing is, je kunt ook direct zien hoe je zelf gratis de Electromaps laadpas kunt bestellen.

Lees ook: Tap Electric helpt je besparen op je laadkosten tijdens je vakantie

De voordelen van Electromaps

Electromaps is onderdeel van het Spaanse bedrijf Wallbox (dat je wellicht al kent van de praktische, fraaie laadpalen die het bedrijf maakt). Electromaps is een laadpas en heeft inmiddels een behoorlijk netwerk opgebouwd waardoor je bij bijna een half miljoen laadpalen terecht kunt. Dit zijn niet uitsluitend publieke laadpalen: ook particuliere laadpalen (die je mag gebruiken) zijn opgenomen binnen het Electromaps netwerk. Dit zorgt ervoor dat de dekking, ook in meer afgelegen gebieden, uitstekend is.

Het grote voordeel van Electromaps is dat je met de Electromaps laadpas terecht kunt bij laadpalen in heel Europa, maar het zwaartepunt van het netwerk ligt in Zuid-Europa, met name in Spanje en Portugal. Zoals bij bijna iedere laadpasaanbieder kies je ook bij Electromaps zelf of je gebruik wilt maken van een pasje of een sleutelhanger met RFID. Ben je jouw Electromaps laadpas of laaddruppel vergeten? Dan kun je de meeste laadpalen in het Electromaps-netwerk gewoon gebruiken door de laadsessie via de app te starten.

De Electromaps app helpt je gemakkelijk laadpalen in Spanje en Portugal te vinden

Meer dan een laadpas: Electromaps is een complete community

Electromaps is niet alleen een laadpas of netwerk dat je gebruikt wanneer je met je elektrische auto naar Spanje gaat. Het is tegelijkertijd een community waarbij gebruikers informatie delen over de laadpalen en faciliteiten rond de snellaadstations. Dat betekent dat je constant actuele informatie tot je beschikking hebt, ook over hoe druk het is bij een bepaald station en of de laadpalen werken. Je kunt hier zelf gemakkelijk aan bijdragen door een foto te nemen, deze te uploaden in de app en van een bijschrift te voorzien. Zo help je andere gebruikers in de Electromaps community tijdens jouw vakantie.

Heeft Electromaps ook nadelen?

Er zijn twee (kleine) nadelen verbonden aan Electromaps. Zo is de community (nog) relatief klein en dat betekent dat er nog niet veel informatie over de laadpunten gedeeld wordt. Zeker als je dit vergelijkt met de community van Chargemap is de Electromaps community nog klein. Daarnaast ligt de nadruk van het netwerk sterk op Zuid-Europa en is het buiten deze regio lastiger om laadpalen te vinden. Dit hoeft natuurlijk geen nadeel te zijn als je ervan bewust bent en Electromaps juist gebruikt voor jouw vakantie richting Spanje.

Leestip: Chargemap heeft op basis van de community de beste snellaadnetwerken in Europa vastgesteld

Electromaps gratis laadpas aanbieding bij € 50 laadtegoed

Hoe vraag je een Electromaps laadpas aan?

Je kunt de laadpas of laaddruppel gemakkelijk aanvragen op de Electromaps website. Kies je alleen voor de RFID-sleutelhanger of de laadpas, dan betaal je € 15 aansluitkosten. Kies je echter voor de sleutelhanger of laadpas in combinatie met € 50 laadtegoed dat direct op je account komt te staan, dan betaal je uitsluitend het laadtegoed. Er zijn geen maandelijkse kosten verbonden aan de Electromaps laadpas, waarmee dit een uitstekende optie is voor jou wanneer je met de elektrische auto op vakantie gaat naar Spanje.