Dit zijn de beste netwerken van snelladers op basis van Chargemap onderzoek

Dit zijn de beste netwerken van snelladers op basis van Chargemap onderzoek

Chargemap is niet alleen een handige app voor elektrische autorijders die op vakantie gaan, het verzamelt ook al tijden beoordelingen  van laadpalen en snelladers, om daar een aantal handige lijstjes mee te maken. Uit het Chargemap onderzoek onder elektrische autorijders blijkt dat de Tesla Superchargers aan kop staan op het gebied van laadervaring én dat Orléans Métropole de beste prijs biedt. Qua betrouwbaarheid van de snelladers wint ons eigen Fastned het van de Tesla Superchargers in Europa.

Lees ook: Dit zijn de voordelen van de Chargemap Pass laadpas

Het beoordelingssysteem in de Chargemap app

Chargemap is ooit begonnen als een website waarop je laadpalen kon beoordelen. Dankzij deze gebruikerservaringen konden andere gebruikers dan meer over laadpalen te weten komen. Echter in april 2023 heeft Chargemap het beoordelingssysteem ge-update en een aantal features toegevoegd aan de app, waaronder een beter beoordelingssysteem. Met de nieuwe beoordelingscriteria beoordelen gebruikers van laadpalen en snelladers de laadervaring, de prijs en de betrouwbaarheid. Nu heeft Chargemap alle gegevens van 2023 geanalyseerd om op basis van de beoordelingen interessante onderzoeksresultaten te delen, waarbij we eenvoudig kunnen zien welke aanbieders het beste scoren. De resultaten zijn samengesteld uit bijna 400.000 reviews van de Chargemap-gebruikers die tussen 20 april en 31 december 2023 ingediend zijn via de app. Per netwerk zijn minstens 1.000 beoordelingen gebruikt om onjuiste pieken in de resultaten te vermijden. Dat betekent dat de methodologie achter het samenstellen van de resultaten ervoor gezorgd heeft dat de lijstjes betrouwbaar zijn.

Het Tesla Supercharger netwerk is het beste netwerk van snelladers in Europa

De 10 beste aanbieders van snelladers in Europa

Deze 10 aanbieders van snelladers zijn als beste beoordeeld op basis van de reviews in 2023:

De best beoordeelde aanbieders van snelladers in 2023 volgens Chargemap gebruikers

Fastned in Europa het meest betrouwbaar

Uit de top 10 aanbieders van snelladers in Europa komt Fastned als best beoordeeld uit het onderzoek van Chargemap. Iedereen in Nederland & België kent de aanbieder van snellaadstations inmiddels wel, zeker ook dankzij de gele dakjes. Geen verrassing dat Fastned bijzonder hoog scoort als betrouwbare aanbieder van snelladers.

Fastned is volgens het onderzoek van Chargemap het meest betrouwbare netwerk van snelladers

Volop ontwikkelingen bij aanbieders van snelladers

Dat juist de verschillende aanbieders goed scoren, is niet verrassend. Zo is Fastned druk bezig met het verbeteren van de betrouwbaarheid en heeft het zelfs onlangs nog andere snelladers aan de Fastned app toegevoegd, terwijl je bijvoorbeeld bij Electra een snellader kunt reserveren via de app en kun je bij Tesla (straks) betalen met je bankpas of creditcard bij de V4 Superchargers of kun je nu al je laadpas toevoegen aan de Tesla-app zodat je nog gemakkelijker bij de Superchargers van Tesla terecht kunt om te laden.

Fastned is niet voor niets de meest betrouwbare aanbieder van snelladers

Wat is het voordeel voor jou als vakantieganger?

Inmiddels zijn er behoorlijk wat laadpaalexploitanten en aanbieders van snelladers in Europa. Hoewel je bij nagenoeg alle aanbieders kunt laden (mits je de juiste laadpas en aansluiting hebt), zijn de verschillen per netwerk vaak nog groot. Wil je het optimale uit je reis halen tijdens je vakantie met elektrische auto, dan zijn factoren zoals de laadervaring, beschikbaarheid van laadpalen en faciliteiten bij de snellaadstations van belang. Aan de hand van het Chargemap onderzoek weet je waar je het beste terecht kunt volgens andere EV-rijders die de laadpalen beoordeeld hebben bij Chargemap. Wat minstens zo prettig is, is dat Chargemap alle beoordelingen (dus ook die van jou) gebruikt om analyses te maken, waarmee elke vakantieganger met een elektrische auto weet waar het beste geladen kan worden. Reden te meer om de feature te blijven gebruiken in de app van Chargemap of via de website.