Fastned maakt plannen voor eerste snellaadstation in Spanje bekend

Fastned maakt plannen voor eerste snellaadstation in Spanje bekend

Spanje staat niet bekend om een uitstekende dekking van snelladers, zeker niet wanneer je buiten de verstedelijkte gebieden kijkt. Hier komt verandering in, want verschillende aanbieders zoals Atlante, Zunder en ons eigen Fastned zijn bezig met het uitrollen van laadpunten in Zuid-Europa. Doordat Fastned nu ook zijn pijlen heeft gericht op Spanje is er extra goede hoop voor vakantiegangers naar Spanje. Fastned heeft aangekondigd het eerste snellaadstation van het merk in Spanje te gaan bouwen langs de A42. Dit is het begin van een groter plan, want Fastned gaat de komende jaren nog meer snellaadstations in Spanje bouwen, waarmee de laadinfrastructuur een flinke boost krijgt. Zeker als je bedenkt dat Fastned gekozen is tot meest betrouwbare snellaadnetwerk van Europa op basis van Chargemap onderzoek.

Op vakantie naar Spanje steeds gemakkelijker

Het eerste snellaadstation van Fastned in Spanje wordt direct een flink station met maar liefst acht zuilen die elk tot 400 kW kunnen laden. Met deze capaciteit is een goede doorstroom van elektrische auto’s mogelijk, aangezien de meeste auto’s binnen zo’n 30 minuten verder kunnen. Dit is uiteraard uitstekend nieuws voor iedereen die met de elektrische auto naar Spanje op vakantie wil gaan, want de Fastned snelladers zijn vaak zo ingericht dat je de vouwwagen of caravan gewoon achter je elektrische auto kunt laten en dus niet af hoeft te koppelen. Is dat belangrijk voor jou? Kies dan onderweg naar Spanje in Frankrijk ook voor de snelladers van Fastned voor optimaal gemak tijdens de reis en laadsessies.

Leestip: Review: Met de elektrische auto én caravan op vakantie naar de Bourgogne in Frankrijk

Fastned gaat het eerste snellaadstation in Spanje openen

Plannen voor nog eens zes locaties van Fastned in Spanje

Fastned laat het niet bij één snellaadstation in Spanje. Het bedrijf heeft namelijk al aangekondigd dat het nog eens zes locaties gekozen heeft waar snellaadstations gebouwd zullen worden in de nabije toekomst. Op dit moment is nog niet bekend waar deze locaties zich bevinden en hoeveel snellaadpunten geïnstalleerd gaan worden bij deze stations.

Al het negende land waar Fastned snelladers heeft staan

Fastned heeft zichzelf het hoge streven opgelegd om minstens 1.000 snellaadstations in Europa te hebben en de zeven snellaadstations in Spanje dragen hier uiteraard aan bij. Spanje is overigens alweer het negende land waar de gele Fastned-daken te zien gaan zijn en dat betekent dat de aanbieder van HPC-laadpalen hard aan het werk is om de zeer brede dekking in Europa te realiseren. Zeker omdat Fastned altijd kiest voor strategische punten en rekening houdt met de behoeften van vakantiegangers met de EV. Ga jij komende zomer op vakantie naar Zuid-Spanje? Dan kun je misschien al wel een laadstop maken bij het nieuwe snellaadstation van Fastned in Spanje. De eerste locatie in Spanje vind je langs de A42 (tussen Madrid en Toledo) in Casarrubuelos.

Tip: Altijd al willen weten wat andere EV-rijders doen tijdens een laadstop? Bekijk de top 10 activiteiten hier!