Tesla lanceert iets nieuws: voeg je laadpas toe aan de app

Tesla lanceert iets nieuws: voeg je laadpas toe aan de app

Wie in Europa op vakantie gaat met zijn elektrische auto, zoekt naar de beste mogelijkheden om te snelladen onderweg. Althans niet iedereen zoekt dit precies uit, maar het is aan te raden om je wel erin te verdiepen. Want door te kijken waar de meeste snelladers staan langs je route, wat de prijzen zijn van de verschillende aanbieders en wat je optimale laadcurve is kun je sneller en goedkoper op vakantie. Wanneer je goedkoper wil laden tijdens je vakantie of wintersport dan kun je haast niet om het Tesla-netwerk heen. Zeker nu ze bij Tesla weer iets nieuws voor niet-Teslarijders hebben gelanceerd in de Tesla-app: voeg eenvoudig je laadpas toe aan de Tesla-app.

Het is een gegeven dat Tesla in Europa een zeer goed dekkend netwerk heeft. En sinds Tesla het Supercharger netwerk open stelt voor niet-Tesla’s is het voor iedereen aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden om te superchargen onderweg naar de vakantiebestemming. Je vraagt je nu misschien af waarom je dat zou moeten overwegen? Omdat Tesla supercharger locaties vaak veel snellaadpalen hebben, waardoor de kans groot is dat je een goede snellader kunt vinden en weer door kunt. Doordat Tesla bij veel locaties dynamische tarieven hanteert op basis van tijdstip en geschatte drukte wat voor jou ervoor zorgt dat je bij Tesla superchargers goedkoper kunt laden dan bij andere aanbieders van snelladers. En omdat je sinds kort zelfs je laadpas kunt koppelen aan de Tesla-app als betaalmiddel zodat je niet langer het gedoe met declaraties hebt of een creditcard nodig hebt.

Betalen via de Tesla-app

Als niet-Teslarijder kun je redelijk eenvoudig gebruik maken van de Tesla locaties om te snelladen. Het enige dat je moet doen is het volgende:

  1. Download de Tesla-app
  2. Maak een account aan en voeg je betaalmethode toe
  3. Ga naar een Tesla Supercharger
  4. Selecteer een vrije laadpaal en activeer de laadsessie via de Tesla-app

Betalen gaat vooralsnog via de Tesla-app als je geen Teslarijder bent. Echter daar brengt Tesla opnieuw een verbetering in aan. Zo is het sinds kort al mogelijk om direct bij Tesla V4 Superchargers te betalen met bankpas en daar voegen de vrienden van Elon Musk een nieuwe verbetering aan toe want je kunt vanaf nu enkele laadpassen koppelen aan de Tesla-app als betaalmiddel. Zo betaal je via de app terwijl je geen losse facturen krijgt van Tesla maar gewoon via je laadpas aanbieder één overzichtelijke factuur krijgt (die eventueel direct naar de zaak gaat indien dat het geval is voor jou).

Tip: Bekijk alle Tesla snellaadstations op een kaart.

Steeds meer niet-Tesla's laden bij de Tesla Superchargers

De DKV laadpas & de Travelcard laadpas

De eerste laadpassen die je vanaf nu kunt toevoegen in de Tesla-app is de Travelcard laadpas en de DKV card + Charge laadpas. Dit is een prettige ontwikkeling, zeker wanneer je weet dat de Travelcard laadpas en de DKV laadpas vaak vanuit de werkgever of leasemaatschappij worden verstrekt. Dat maakt de wintersportvakantie met de elektrische auto dit jaar weer een stuk gemakkelijker doordat je ook weet dat je zonder facturen in te dienen gewoon kunt snelladen bij Tesla door te betalen met je gekoppelde laadpas.

Wil je weten hoe je de Travelcard of DKV laadpas toevoegt aan de Tesla-app? Bekijk de stappen hieronder:

  1. Open de Tesla-app
  2. Selecteer je account (rechtsboven) en klik op “Account” en vervolgens op “Portemonnee”
  3. Klik rechtsboven op “Toevoegen” en het scherm “Betaalwijze kiezen” verschijnt
  4. Tik op “Laadpas toevoegen” en selecteer de DKV of Travelcard laadpas
  5. Vul je gegevens van de laadpas in en voeg je laadpas toe aan de Tesla-app

Bekijk ook: Koppel de Chargemap Pass als betaalmethode in de Tesla-app om te betalen voor superchargen

Tesla-app laadpas toevoegen

Volgen er meer aanbieders van laadpassen?

We hopen dat er meer aanbieders van laadpassen gaan volgen, want door laden bij Tesla eenvoudiger te maken is het makkelijker om met je elektrische auto op vakantie te gaan. Je hebt dan namelijk keuze uit veel meer snelladers onderweg. Helaas blijkt namelijk uit de onderzoeksresultaten “op vakantie met de elektrische auto in 2023” dat het gebruiken van de Tesla-app en het koppelen van een betaalmethode of een creditcard een drempel is voor niet-Teslarijders.