Fastned gaat fors uitbreiden in 2022

Fastned gaat fors uitbreiden in 2022

Fastned gaat in 2022 minstens 65 nieuwe laadstations bouwen om daarmee het aanbod aan laadmogelijkheden van dit bedrijf fiks uit te breiden. Het stijgende aantal elektrische auto’s in Europa heeft ervoor gezorgd dat de omzet van Fastned in het eerste kwartaal van 2022 5,7 miljoen euro bedroeg, 186% meer dan het eerste kwartaal van 2021. Dit ligt lager dan de groeivoorspellingen en verwachtingen van analisten, maar door het aantal laadpunten op te schroeven hoopt Fastned vast te houden aan de groei en verder te kunnen bouwen aan het Europese laadnetwerk.

De plannen van Fastned

Er werd gevreesd dat het toenemend aantal thuiswerkers zou leiden tot een afname naar de vraag naar elektrische auto’s en daarmee mensen die aan de laadpaal zouden staan, maar die vrees lijkt onterecht geweest te zijn. De geleverde (duurzame) energie door Fastned steeg namelijk verder naar 9.2 Gigawatt en 119% meer laadsessies in het eerste kwartaal van 2022 ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021.

Fastned moet overigens flink aan het werk om de eigen doelstellingen te halen. Vooral in Nederland en Duitsland zal flink gebouwd moeten worden om de beloofde 1.200 laders aan het einde van 2022 mogelijk te maken. In theorie zal dit echter geen probleem worden; op dit moment heeft Fastned namelijk toestemming om op 353 laadlocaties stations te bouwen en te onderhouden. Daarmee is Fastned op weg om één van de grootste spelers te worden op de markt voor snelladers voor elektrische auto’s.

Fastned uitbreiding snelladers en extra laadpalen

Ook uitbreiding snelladers en extra laadpalen

Het Fastned netwerk wordt niet alleen uitgebreid door de opening van nieuwe stations. De snellaadaanbieder heeft ook besloten om het aantal laadmogelijkheden per station te verhogen. Door de huidige laadlocaties uit te breiden met een groter aantal (snel)laadpalen, zorgt Fastned ervoor dat het nog makkelijker wordt om een vrij laadpunt te vinden zodat je altijd je auto makkelijk kunt laden. In totaal gaat het om iets minder dan 200 nieuwe laders die geplaatst moeten worden bij de 188 laadstations die Fastned op dit moment al heeft.

Fastned Noord-Frankrijk: grote plannen

Sanef, de beheerder van de snelwegen in het noorden van Frankrijk, zit te springen om meer laadstations om zo een betere dekking te bieden aan de Fransen en de toeristen met een elektrische auto. Fastned gaat daar een grote rol bij spelen. Met de 18 nieuwe Fastned locaties in Noord-Frankrijk neemt het aantal laadstations dat de aanbieder heeft in Frankrijk fors toe. De eerste Fastned snelladers werden al langs de Route du Soleil geplaatst, wat een belangrijke stap was in de plannen van de laadaanbieder om de laaddekking van het bedrijf te verbeteren.

Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer er op de nieuwe locaties tussen Le Havre, het noorden van Parijs en Nancy geladen kan worden. Wat wel duidelijk is, is dat de stations allemaal een maximale laadsnelheid van 300 kW krijgen, zodat snelladen geen enkel probleem is voor de elektrische auto die op DC (gelijkstroom) kan laden.

Leestip: Review van een weekend Parijs met de elektrische auto.

Fastned snelladers in Duitsland

Prettig op vakantie met je EV dankzij Fastned

In Nederland is het niet lastig om een laadstation te vinden; Nederland is wereldwijd koploper met het hoogste aantal laadpalen per vierkante kilometer. Ga je echter met de elektrische auto op vakantie, dan ben je aangewezen op een goede planning en een laadpaalapp zodat je niet met een lege accu komt te staan. Nu Fastned Frankrijk, België, Duitsland en andere landen ook gaat voorzien van een betere dekking, wordt het steeds makkelijker om prettig op vakantie te gaan met je elektrische auto.