Allego gaat meer snelladers plaatsen in Duitsland

Allego gaat meer snelladers plaatsen in Duitsland

Er komen nog meer Allego snelladers in Duitsland te staan. De Nederlandse laadpaalexploitant is een samenwerking gestart met een van de grootste auto-onderhoudsbedrijven van Duitsland en daarmee worden er op 400 locaties snellaadzuilen geplaatst. Gezien de ligging van de ATU-filialen door heel Duitsland, is dit bijzonder gunstig voor de gemiddelde Duitser met een elektrische auto én voor de Nederlanders die met een elektrische auto op vakantie gaan naar Duitsland (of zo snel mogelijk door Duitsland heen willen komen in de richting van Italië, Zwitserland of Oostenrijk).

Leestip: Alle ervaringen van de vakantie met de Mustang Mach E naar Zwitserland.

Meer dan 900 extra Allego laadpunten

In totaal gaat het om 900 extra snelladers van Allego in Duitsland, waarbij het minimale laadvermogen 150 kW is. Dat betekent dat dit allemaal snelladers zijn die een gemiddelde elektrische auto binnen een half uur tot 80% kunnen laden; iets langer dan een gemiddeld bezoek aan de auto-onderdelen- en onderhoudsgigant in Duitsland. Voor ATU is dit trouwens ook een belangrijke stap; het bedrijf wil hiermee voorloper worden op het gebied van expansie van e-mobiliteit in Duitsland. Allego heeft daarnaast bewust gekozen voor ATU voor de plaatsing van meer snelladers in Duitsland, vanwege de grote naam en de ligging van de ATU-locaties door het land. Kijken we zelf naar de locatievinder van ATU en daarmee straks de uitgebreide aanwezigheid van Allego in Duitsland, dan moeten we inderdaad toegeven dat dit er bijzonder interessant uitziet voor mensen die met een elektrische auto Duitsland willen doorkruisen.

De bestaande Allego snelladers bij ATU gaan vervangen worden door nieuwe HPC snelladers

Snellere laadpalen door het land heen

Het gaat niet alleen om de plaatsing van nieuwe snellaadzuilen. Op dit moment zijn er al 41 laadlocaties bij ATU met een laadpaal. Deze gaan vervangen worden door Allego snelladers, waarmee nog meer ultra snelle laders in Duitsland komen. Dat wordt dit jaar al verzorgd, inclusief de start van het bouwen van 85 nieuwe locaties. In totaal gaat het om een project dat in 2024 afgerond moet zijn, mits alle laadpalen en andere onderdelen op tijd geleverd kunnen worden door de toeleveranciers.

De kans bestaat dat dit de eerste stap is binnen een groeiende, dynamische samenwerking. Allego en ATU zouden de handen ineen kunnen slaan om ook snellaadlocaties aan te bieden op niet-ATU-locaties. Ook spreken de Duitse media over mogelijke speciale aanbiedingen en diensten voor wagenparkbeheerders, waarbij naast service en onderhoud dus ook gekeken kan worden naar laadfaciliteiten met Allego snelladers.

Ultra snelle snelladers van Allego in Duitsland

Laden bij winkels in Duitsland tijdens je vakantie?

Grotere winkelketens zoals Aldi, Lidl, Kaufland en dus ook ATU zijn steeds vaker voorzien van een snellaadpaal, waar iedereen gebruik van kan maken. Ben je van plan om te laden bij deze laadstations, dan is het verstandig om rekening te houden met een aantal punten. In het geval van snelladers in Duitsland bij een winkel die gratis te gebruiken zijn, geldt:

  1. dat je ze meestal maximaal één uur kunt gebruiken (doorgaans is dat uiteraard genoeg)
  2. dat de laadpalen uitsluitend in werking zijn tijdens de openingstijden van de winkel zelf; zij zijn immers bedoeld voor de klanten

Laadpalen die niet gratis zijn (zoals de laadpalen bij Aldi-Süd vanaf juni 2022) zijn wél 24/7 te gebruiken en hebben vaak geen laadpaalklevers die doorladen tot 100% ondanks dat dit niet de bedoeling is.

Tip: Lees hoe je gratis kunt laden onderweg naar je vakantiebestemming.

Het is om die reden verstandig om een weloverwogen keuze te maken tussen gratis en betaald laden. In de Chargemap app kun je makkelijk de laadlocaties zien; ook kun je daar alvast bekijken welke ATU-locaties opgewaardeerde of nieuwe laadzuilen van Allego hebben en welke laadlocaties je in de buurt van ATU kunt vinden wanneer de twee laadpunten per laadpaal al bezet blijken te zijn als je daar komt om te laden.

De extra laadpalen en snelladers in Duitsland helpen elektrische autorijders weer verder op weg en maakt op vakantie gaan steeds gemakkelijker en eenvoudiger. Om die reden zijn wij erg blij met de nieuwe plannen van Allego in Duitsland. Met de betrouwbare laders van ons ‘eigen’ Allego komen we weer een stuk gemakkelijker op de vakantiebestemming.