Clever opent groot snellaadstation net over de grens van Duitsland in Aabenraa

Clever opent groot snellaadstation net over de grens van Duitsland in Aabenraa

Goed nieuws wanneer je met je elektrische auto naar Denemarken gaat of verder op vakantie gaat naar het hoge noorden van Scandinavië. Clever heeft namelijk een groot nieuw snellaadstation net over de grens in Denemarken geopend. De nieuwe locatie is in Aabenraa en ligt iets ten noorden van Flensburg, net over de grens van Duitsland. Dit is een snellaadstation dat zeker een bezoek waard is wanneer je hier in de buurt komt, bijvoorbeeld wanneer je deze zomer naar LEGOLAND in Denemarken gaat.

Een handig snellaadstation net na de grens van Duitsland

Het Clever snellaadstation in Aabenraa heeft een oppervlakte van 6.000 vierkante meter, waarmee dit de grootste locatie is in Denemarken waar geladen kan worden. Clever heeft hierbij veel aandacht geschonken voor de automobilist én de omgeving. Zo is het snellaadstation omgeven met bomen en groen, iets waar de Deense laadaanbieder (met trots) bekend om staat. Andere grote snellaadstations in Esbjerg, Køge en Odense hebben namelijk exact hetzelfde karakter. Al deze snellaadstations zijn daarnaast voorzien van meer dan genoeg ruimte om te spelen of rustig de benen te strekken, waarmee zij bijzonder aantrekkelijk zijn voor mensen die met (kleine) kinderen op vakantie gaan.

Leestip: Review: Met het gezin met de elektrische auto op vakantie naar Frankrijk.

Clever Aabenraa in Denemarken - net over de grens bij Flensburg

Clever: het grootste laadnetwerk van Denemarken

Clever heeft het grootste laadnetwerk van Denemarken met meer dan 34.000 laadpunten, waarvan (op het moment van schrijven) zo’n 1.000 punten DC-laders zijn. De snelladers van Clever Denemarken zijn vooral te vinden langs de snelwegen, in de buurt van grote steden en supermarkten. Naast publieke laadpunten biedt Clever ook laadoplossingen voor commerciële en industriële gebouwen en verzorgt Clever laadpalen voor particuliere gebruikers. Het Deense bedrijf werkt hard om een compleet dekkende laadinfrastructuur in Denemarken te verzorgen, iets waar ook Allego met veel nieuwe snelladers in Denemarken aan bij gaat dragen.

Clever is als aanbieder van laadpalen constant op zoek naar nieuwe locaties voor snellaadstations en houdt hierbij rekening met de vraag naar laadpunten, bijvoorbeeld door snellaadlocaties te openen op punten waar veel vakantiegangers met een elektrische auto komen. Typerend voor Clever is dat ze vooral locaties bouwen die zo goed mogelijk bij het groene karakter van Denemarken passen.

Lees ook: Review: met de elektrische auto naar Zweden

Clever Aabenraa: een praktische plek voor vakantiegangers met een EV

De praktische ligging van Aabenraa in het zuiden van Denemarken is bijzonder praktisch wanneer je met de elektrische auto naar Denemarken op vakantie gaat of wanneer je door wilt rijden naar een noordelijker deel van Scandinavië. Het snellaadstation is ingericht om te zorgen dat jij optimaal kan ontspannen tijdens de laadstop en dat maakt het ook de moeite waard om de kinderen hier even uit te laten razen. Helemaal omdat dit een erg mooi gebied is voor een tussenstop of als regio voor de uiteindelijke vakantiebestemming. Bijkomend voordeel is dat het grote snellaadstation omgeven is door winkels en restaurants, waaronder Biltema, Harald Nyborg, Circle K, McDonald’s én zelfs een Burger King. Er is dus meer dan genoeg te doen tijdens het opladen van je elektrische wagen.