Allego gaat flink uitbreiden in Denemarken

Allego gaat flink uitbreiden in Denemarken

Ondanks dat snelladen op steeds meer plaatsen in Europa steeds gemakkelijker is, kan de dekking altijd beter. Vaak zie je wel dat belangrijke verkeersroutes en toeristische hotspots voorrang krijgen op de minder drukke plekken. In Denemarken gaat dit niet meer op, want Allego werkt nu samen met Go’on om het volledige laadnetwerk van Denemarken te verbeteren. Allego plaatst snelladers en ultrasnelle snelladers bij de locaties van Go’on en het beste nieuws is dat voor het einde van 2024 er al 168 snelladers in Denemarken beschikbaar moeten zijn.

Nieuwe samenwerking tussen Go’on en Allego

Er worden Allego snelladers geplaatst bij Go’on locaties, een aanbieder van een netwerk van tankstations in Denemarken. Voor vakantiegangers is dit ideaal want het aantal laadpalen en snelladers is op veel van die plaatsen nog bijzonder laag. Daar komt dus verandering in, want al voor eind juni 2024 wil Allego 48 ultrasnelle laadpunten bij de Go’on locaties actief hebben.

Wanneer dit klaar is, worden nog eens 60 tankstations voorzien van 120 snelle en ultrasnelle laadpalen (dus waarschijnlijk één laadpaal met twee aansluitingen per tankstation). Deze fase moet voor het einde van 2024 rond zijn. Of Allego hierna nog meer plannen heeft, is op dit moment onbekend.

Tip: Bekijk alle Allego snellaadstations op een kaart.

Allego gaat samen Go'on in Denemarken snelladers plaatsen

Denemarken werkt hard aan een dekkend netwerk van laadpalen

De samenwerking tussen Allego en Go’on is slechts één van de vele ontwikkelingen voor het Deense laadnetwerk. Het Infrastructure Plan 2035 staat in Denemarken hoog op de agenda en moet ervoor zorgen dat er in 2035 een breed en betrouwbaar netwerk is met laadpalen en snelladers. Vandaar dat Fastned Denemarken steeds meer snellaadstations voorziet en ook PowerGo in Denemarken druk aan het bouwen is op inmiddels 17 verschillende locaties.

Dit is niet alleen prettig met oog op het aantal laadpunten, maar ook het gemak tijdens het laden. Bij deze aanbieders is het vinden van een snellader namelijk bijzonder gemakkelijk en zijn er altijd wel betaalopties die je direct kunt gebruiken zonder dat je eerst extra laadpassen moet regelen.

Lees ook: Hoe weet je of je met je bankpas kunt betalen bij een laadpaal in het buitenland?

Denemarken en Scandinavië populair onder EV rijders

De uitbreiding van het laadnetwerk in Denemarken met tal van snelladers en AC-laadpalen is goed nieuws voor de vakantieganger met een EV. Niet alleen omdat het zo nog aantrekkelijker wordt om op vakantie te gaan naar Denemarken (of een bezoek aan Legoland), maar ook omdat de rest van Scandinavië op deze manier nóg beter bereikbaar wordt. Wanneer je op vakantie gaat naar Noorwegen of Zweden kom je immers door Denemarken, waar steeds meer mogelijkheden zijn om te snelladen zonder laadstress of ver om te moeten rijden. God rejse!