Eerste V4 snelladers zonder Tesla logo erop geopend door EG Group

Eerste V4 snelladers zonder Tesla logo erop geopend door EG Group

Tesla blijft revolutioneren en verrassen. Ditmaal heeft het bedrijf vriend en vijand verrast door de eigen laadpalen te laten plaatsen door een partner, waarbij het Tesla-logo van de laadpalen gehaald is. Het gaat hier om 8 snelladers die in het Verenigd Koninkrijk geplaatst zijn en die je ongetwijfeld in je laadapp of Tesla-navigatie gaat zien wanneer je in de buurt van Birmingham komt tijdens je volgende vakantie met je elektrische auto in Engeland.

Leestip: Review: met de elektrische auto naar Cotswolds op vakantie

Tesla V4 Superchargers zonder Tesla logo erop

Op dit moment gaat het om 8 snelladers van Tesla die zonder het Tesla logo geplaatst zijn door EG Group onder de naam ‘evpoint’. De snelladers zijn geplaatst bij een EG Group tankstation in Uttoxeter, zo’n 60 kilometer ten noordoosten van Birmingham. Elke snellader heeft een laadcapaciteit van 250 kW en de snelladers kunnen ook gebruikt worden door niet-Tesla’s, wat niet verrassend is aangezien de laadpalen ook niet van het Tesla logo voorzien zijn.

Tip: Bekijk alle Tesla Superchargers op een kaart.

Eerste V4 snelladers zonder Tesla logo erop geopend door EG Group

De handige plekken waar EG Group actief is in Engeland

De samenwerking tussen Tesla en EG Group is bijzonder goed nieuws voor de mensen die met een elektrische auto op vakantie willen naar het Verenigd Koninkrijk. EG Group is namelijk in heel het Verenigd Koninkrijk actief en is vooral op strategische plekken te vinden bij locaties als Asda, Starbucks, Greggs, Burger King en Subway. Dat betekent dat de kans groot is dat je in de toekomst je elektrische auto aan een snellader van Tesla kunt koppelen en tegelijkertijd wat lekkers te eten of te drinken kunt halen. Zeker omdat er altijd meer faciliteiten zijn in de buurt van de locaties van deze bedrijven.

De plannen van EG Group houden overigens niet op bij de 8 snelladers die geplaatst zijn in Uttoxeter. In totaal wil het bedrijf zo’n 20.000 snelladers plaatsen op de eigen locaties en partnerlocaties. Wanneer dit precies gaat gebeuren, wat het totale tijdsbestek is en waar de nieuwe Tesla snelladers (met evpoint-logo) komen te staan, dat is op dit moment nog niet duidelijk.

Lees ook: Shell Recharge opent groot snellaadstation in Londen

V4 snelladers met optimaal betaalgemak

Hoewel de snelladers geen Tesla-logo hebben, is de hardware van Tesla wel gebruikt en dat biedt een aantal flinke voordelen voor de EV-rijder die op vakantie is in Engeland. Allereerst betekent dit dat Tesla-rijders hun autocharge kunnen gebruiken én dat alle snelladers voorzien zijn van een betaalterminal, wat betalen voor de laadsessie gemakkelijker maakt. Daarnaast staan de Tesla Superchargers bekend om de dynamische prijzen. Tijdens de daluren kun je dus aanzienlijk goedkoper laden bij deze snelladers van Tesla, ook in het Verenigd Koninkrijk. Dat is een handige manier om makkelijk te besparen op de laadkosten, net als het Tesla-lidmaatschap voor EV-rijders zonder Tesla.