Waarom je Powerdot steeds vaker tegenkomt richting Zuid-Europa?

Waarom je Powerdot steeds vaker tegenkomt richting Zuid-Europa?

Wanneer je met je elektrische auto op vakantie gaat naar het zuiden van Europa, dan is de kans steeds groter dat je Powerdot tegenkomt. Dat is niet zonder reden want Powerdot werkt hard door om goede laadpalen en snelladers aan te bieden. Zo kom je ze al tegen in Frankrijk, Spanje en Portugal. Waarom kom je Powerdot steeds vaker tegen in Zuid-Europa en waarom is dit goed voor jou wanneer je met je elektrische auto op vakantie gaat?

Veel Powerdot laadpalen in Zuid-Europa

Powerdot is een grote, vaak nog minder bekende laadpaalaanbieder. Ze zijn vooralsnog vooral actief in Zuid-Europa en hebben al meer dan 5.000 laadpalen verspreid over zo’n 1.300 locaties. Tegelijkertijd staan er nog meer dan 10.000 laadpalen op de planning om geopend te worden de komende tijd. Van alle laadpalen van Powerdot is ongeveer 80% een snellader en dit percentage zal de komende jaren verder stijgen. In 2030 wil Powerdot minstens 27.500 laadpunten hebben in Europa.

Vooralsnog ligt de aandacht vooral op Frankrijk, Polen, Spanje, Portugal én België. Dat betekent dat de Powerdot laadpalen vooral op plekken (komen te) staan waar veel Nederlandse en Belgische EV-rijders tijdens de vakantie komen, want zowel Zuid-Frankrijk als Spanje staan hoog op de lijst van populairste vakantielanden onder elektrische autorijders uit Nederland en België.

Alle Powerdot laadpalen zijn straks ook nog eens een stuk makkelijker te vinden, want Electromaps en Powerdot gaan samenwerken om nog gemakkelijker de laadpalen te laten zien in de Electromaps app waarbij je direct kunt zien of een laadpaal werkt én beschikbaar is. Het mooiste van de samenwerking is dat gebruikers van Electromaps de app kunnen gebruiken om de laadsessie bij de Powerdot laadpalen te starten. Op die manier is de samenwerking handig voor Powerdot, Electromaps én vakantiegangers met een elektrische auto.

Powerdot kom je bijvoorbeeld ook in Polen tegen

Snelladen bij Powerdot: handig tijdens de vakantie

Powerdot werkt hard aan het netwerk en speelt daarbij in op de vraag van de vakantieganger met de elektrische auto. De laadpunten van Powerdot vind je namelijk op strategische plekken, zoals bij winkelcentra of restaurants zodat je het laden direct kunt combineren met het halen van wat te eten. Ook kom je steeds meer hotels met een laadpaal van Powerdot tegen. Dat is ideaal wanneer je een tussenstop wilt maken tijdens je reis naar de camping of het vakantiehuisje in Zuid-Europa en onderweg op wil laden.

Een andere reden waarom de Powerdot-snelladers zo praktisch zijn, is vanwege het grote scherm (op onder andere de 120 en 200 kW-snelladers). Dit zorgt voor meer gemak tijdens het bedienen van de snellader omdat er simpelweg meer ruimte is voor grotere letters en cijfers op het scherm.

Lees ook: Review: met de elektrische auto naar Parijs

Daar komt bij dat de laadpalen van Powerdot goedwerkende laadpalen zijn en dat het netwerk er bijzonder goed uitziet terwijl de dekking van de Powerdot laadpalen de komende tijd alleen maar verder zal toenemen, waardoor de kans steeds groter wordt dat jij Powerdot binnenkort tegen gaat komen tijdens een van je volgende vakanties.