Kia EV6 winnaar ANWB Trekauto van het jaar verkiezing 2024

Kia EV6 winnaar ANWB Trekauto van het jaar verkiezing 2024

Kia is opnieuw in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse verkiezingen van de ANWB. Ditmaal is het de Kia EV6 die uitgeroepen is tot Trekauto van het jaar 2024, na uitgebreid onderzoek om de beste caravantrekker te vinden voor vakantiegangers. De Kia EV6 steekt met kop en schouders boven de concurrenten uit, waarmee de volledig elektrische auto de lijstaanvoerder is bij de beste caravantrekkers volgens de ANWB.

Lees ook: Interview met de ANWB over de verkiezing van de Hyundai IONIQ 5 als Trekauto van het jaar 2022

Zo is de Kia EV6 tot winnaar uitgeroepen

Het onderzoek van de ANWB is grondig, waarbij zes deskundigen (van zowel binnen als buiten de ANWB om de resultaten zo objectief mogelijk te houden) verschillende modellen als Trekauto getest hebben door een caravan van 1.350 kilogram achter de modellen te hangen en uitvoerige te testen. De Kia EV6 versloeg moeiteloos de overige 5 concurrenten (overigens niet alleen volledig elektrische auto’s) en is daardoor uitgeroepen tot Trekauto van het jaar 2024. Leuk om te weten is dat de Hyundai IONIQ 5 (van het zustermerk van Kia en in veel zaken gelijkend met de EV6) in 2022 al eens verkozen werd tot ANWB Trekauto van het jaar.

Tip: Ga jij met je elektrische auto en caravan op vakantie? Bekijk hier waar je kunt snelladen zonder af te koppelen.

Kamperen met de Kia EV6 is erg populair

De verbluffende Kia EV6 in een notendop

Dat de Kia EV6 uitgeroepen is tot ANWB Trekauto van het jaar 2024 is gezien de geweldige prestaties van de Kia niet echt verrassend. Met 350 Nm koppel en 229 pk vermogen is een caravan met een gewicht van 1.350 kilogram nauwelijks merkbaar achter een Kia EV6. Ook is de actieradius van de Kia uitstekend. Zelfs met caravan blijft de actieradius van de Kia EV6 indrukwekkend, want het testteam kwam 220 kilometer op een volledige accu, wat een verbluffend resultaat is. Een ander groot pluspunt is de hoge laadsnelheid van de Kia EV6, wat de Trekauto ideaal maakt vakanties met de elektrische auto én caravan. Het 77,4 kWh accupakket heeft amper 20 minuten nodig om van 10 procent naar 80 procent actieradius te laden. Met de actieradius van meer dan 220 kilometer en een ideale snelheid van 90 kilometer per uur, zorgt dit samen voor een perfect reisschema, ongeacht de vakantiebestemming, want hiermee is zelfs Zuid-Frankrijk goed bereikbaar.

Wat ook zonder twijfel bijgedragen heeft aan de zeer positieve ervaringen met de Kia EV6 én caravan, is dat de uitgebreide ADAS-systemen (rijhulpsystemen) ook met de caravan achter de Kia EV6 gewoon actief blijven. De jury is daarnaast zeer te spreken over de riante ruimte in de auto (voor vijf inzittenden), zelfs met voldoende beenruimte voor de inzittenden die plaatsnemen op de achterbank.

Lees ook: Is de Kia EV6 de ideale elektrische auto voor de vakantie?

Niet de eerste volledig elektrische auto die de prijs wint

Het is, zoals gezegd, niet de eerste keer dat een volledig elektrische auto verkozen is tot Trekauto van het jaar door de ANWB. In 2022 werd namelijk de Hyundai IONIQ 5 uitgeroepen tot caravantrekker van het jaar, uiteraard ook na veel testen door een deskundig team. Elektrische auto’s worden steeds vaker als caravantrekker gebruikt en zijn hier dan ook uitstekend geschikt voor. Zeker modellen als de IONIQ 5 en Kia EV6, die allebei supersnel kunnen snelladen, een goede actieradius hebben, hoge koppel en uiteraard veel ruimte in de auto zelf om de reis voor alle inzittenden prettig en comfortabel te maken.

Bekijk hier: De video van het kamperen met de Kia EV6 in combinatie met V2L

In 2022 won de Hyundai IONIQ 5 ook al de Trekauto van het jaar verkiezing van de ANWB

Ontwikkelingen rond kamperen met EV in stroomversnelling

De snelheid waarmee de ontwikkelingen passeren, is nauwelijks bij te houden. De ANWB ging in 2022 met de Volkswagen ID.4 naar de Vogezen met een caravan als uitgebreide test, en zag dit model vervolgens binnen korte tijd voorbijgesneld worden door zowel de Hyundai IONIQ 5 en de Kia EV6. Tegelijkertijd wordt het aanbod bij de dealers de komende maanden aangevuld met nieuwe elektrische caravantrekkers. Ook zien we dat steeds meer caravans (en vouwwagens) die ontwikkeld zijn met het oog op de vakantieganger met de elektrische auto. Dat betekent dat kampeerliefhebbers met een elektrische auto de komende tijd meer dan genoeg om naar uit te kijken hebben.