Go Electra maakt snelladen in België gemakkelijker

Go Electra maakt snelladen in België gemakkelijker

Snelladen in België wordt de komende tijd nog veel makkelijker, want binnenkort kun je op steeds meer plekken Go Electra snelladers tegenkomen bij de supermarkten van Delhaize. Er zijn al tientallen filialen voorzien van de snelladers, maar dit aantal gaat de komende tijd verder oplopen. Eind 2025 moeten alle laadpunten namelijk al operationeel zijn en dat is goed nieuws. Vooral ook omdat Go Electra snelladen nog makkelijker maakt. Zo kun je eenvoudig zien of een snellader beschikbaar is en kun je via de Go Electra app ook een snellader reserveren. Dat is handig als je onderweg naar je vakantiebestemming niet wil wachten om op te laden.

Snellaadpunten van Go Electra bij Delhaize 24 per dag beschikbaar

Het eerste snellaadstation werd eind oktober 2023 geopend in Kasterlee. Het totale project omvat zo’n 1.200 snellaadpunten die bij alle filialen van Delhaize in België geïnstalleerd moeten worden (hoewel Delhaize eerder meldde dat dit er 1.800 zouden worden). Delhaize heeft daarnaast besloten om de snelladers te koppelen aan het klantprogramma, waardoor winkelende klanten extra voordeel krijgen door de elektrische wagen bij de supermarktketen op te laden. Het is nog niet bekend of dit gaat om kortingen of speciale aanbiedingen, maar wat wel duidelijk is, is dat Delhaize het laden bij de eigen laadpalen zo aantrekkelijk mogelijk wil maken.

De laadpunten zullen 24/7 beschikbaar zijn. Zelfs bij de Delhaize vestigingen die een afgesloten parkeerplaats hebben buiten de openingsuren van de supermarkt. De slagbomen kunnen namelijk geopend worden in de Electra-app, zodat er dag en nacht geladen kan worden bij de snelladers van de supermarkten. Praktische bijkomstigheid is dat de snelladers van Go Electra te reserveren zijn met de Go Electra app.

Go Electra en Delhaize gaan steeds meer snelladers plaatsen bij supermarkten in België

Steeds meer AC- en DC-laadpalen bij supermarkten in Europa

Go Electra en Delhaize zijn niet de eerste partijen die een samenwerking aangaan voor het plaatsen van laadpalen bij supermarkten. Integendeel, want op steeds meer plekken in Europa kun je straks tijdens je vakantie boodschappen doen en je e-auto opladen. ALDI in België is al bezig met het uitrollen van een laadnetwerk van 900 laadpunten, Lidl biedt een paar honderd laadpalen aan in België, eerder maakte Colruyt al bekend dat zij laadpalen gaat plaatsen bij de Colruyt supermarkten (en wil er maar liefst zo’n 10.000 oplaadpunten bij gaan plaatsen in de komende jaren), Carrefour maakt laden in Frankrijk mogelijk en in Duitsland zijn er tal van ketens die zowel AC- als DC-laders plaatsen voor gebruikers. Praktisch, want dit zijn vaak locaties die langs een snelweg of route liggen en tegelijkertijd zijn supermarkten ook vaak te vinden in kleine(re) dorpjes waardoor de dekking van laadpalen in veel landen verder toeneemt. Ideaal voor de (winkelende) vakantieganger met een elektrische auto.

Daarmee wordt het plannen van de reis niet alleen makkelijker wanneer je met je EV op vakantie gaat. Ook tijdens je vakantie kun je tijd (en geld) besparen door je boodschappen te combineren met het laden van je elektrische auto. Het voordeel daarvan is dan weer dat je jouw auto niet de hele nacht op een afgelegen plek hoeft neer te zetten om op te laden, maar dat je gewoon ’s ochtends tijdens het doen van de vakantie-boodschap kunt opladen.