Laden bij Carrefour supermarkten in Frankrijk

Laden bij Carrefour supermarkten in Frankrijk

Als je ooit op vakantie geweest bent in Frankrijk, dan ken je ongetwijfeld de Carrefour supermarkten. Deze supermarktketen wordt de volgende keer nóg een stuk interessanter wanneer je op vakantie met de elektrische auto naar Frankrijk gaat. Op veel van de locaties worden namelijk snelladers geplaatst, zodat je tijdens het boodschappen doen de auto kunt laden en gemiddeld binnen een half uur weer verder kunt met 80% acculading.

Tijdens de vakantie laden bij Carrefour

Het gaat in totaal om zo’n 5.000 snelladers (75kW tot 300kW) die verdeeld worden over meer dan 700 verschillende supermarktlocaties. Dit project moet in 2025 afgerond zijn. De grootste locaties van Carrefour (Hypermarchés) worden voorzien van tien laadpalen per stuk, waar de overige locaties vijf snellaadpalen krijgen. Ook worden er een aantal (nog onbekend hoeveel exact) 22kW laadpalen geplaatst.

Dit doet Carrefour uiteraard niet alleen. Om dit grote project mogelijk te maken, werkt de keten samen met Driveco dat voor 3.000 laadpalen zorgt en met Allego dat de resterende 2.000 laadpalen zal realiseren. De eerste laadpalen zijn overigens al te gebruiken; je vindt ze bij La Chapelle Saint Luc (Troyes) waarmee opladen bij Carrefour deze zomervakantie al mogelijk is.

Snelladers bij Carrefour La Chapelle Saint Luc (Troyes)

Gratis snelladen bij supermarkten?

De 22kW laders zijn 60 minuten gratis te gebruiken wanneer je een Carrefour klantenkaart hebt. Heel innovatief is het idee overigens niet; er zijn tal van supermarkten die laadmogelijkheden aanbieden. Albert Heijn wil bijvoorbeeld voor 2025 minimaal 2.000 snelladers (225kW) geplaatst hebben in Nederland en België. Ook Jumbo en La Place zijn hiermee bezig; hier gaat het om 150 snelladers, waarbij niet bekend is wanneer deze klaar moeten zijn. In het Verenigd Koninkrijk moet je bij Tesco zijn; op 600 locaties vind je daar laadpalen en in Duitsland doet Lidl het ook goed met meer dan 100 snelladers waarbij het aantal gestaag op blijft lopen met steeds meer nieuwe laders.

Bekijk ook: Vijf tips om gratis laden tijdens je vakantie.

In Duitsland zien we eenzelfde soort ontwikkeling, waarbij de samenwerking tussen Numbat en Feneberg in het oog springt. Zij bieden snelladen bij supermarkten aan met als doel een snellaadnetwerk met laadpunten op elke 10 kilometer. Ook gaan Lidl en Kaufland in Duitsland nog meer snelladers plaatsen in de komende tijd.

De snelladers en laadpalen bij Albert Heijn

Wat is het voordeel van snelladen bij Carrefour?

Uit Frankrijk is de laatste maanden veel nieuws naar buiten gekomen waarbij het vooral gaat om nieuwe snelladers die overal geplaatst worden, onder andere door Fastned. Een hoge laadpaaldichtheid langs de grote wegen is van groot belang, maar snellaadpalen bij de supermarkten zorgen voor minstens zoveel comfort, zeker met de 700 Carrefour locaties die verspreid door Frankrijk liggen.

Hiermee wordt het nog makkelijker om op vakantie te gaan met de elektrische auto naar Frankrijk, of een praktische laadplek te vinden in de buurt van jouw accommodatie. En laten we eerlijk zijn, hoe handig is dit wanneer je gemiddeld zo’n 20 minuten in een Franse supermarkt nodig hebt voor je boodschappen en de snellader dezelfde tijd nodig heeft om je accu naar 80% te krijgen? Da’s perfect!

Waar kan ik snelladen bij Carrefour?

Weet je al waar je op vakantie gaat in Frankrijk en wil je weten waar de dichtstbijzijnde Carrefour zit? Dan kijk je in de app van Chargemap en zoek je op de locatie van de Carrefour bij jou in de buurt of in de buurt van je vakantieadres. Zo kun je als je een account aanmaakt ook direct zien of de laadpalen werken én of ze vrij zijn om je auto op te laden.

Bekijk in de Chargemap app waar de Carrefour snelladers zijn en of ze beschikbaar zijn

Deze vakantie boodschappen doen & laden bij Carrefour

Het wordt nóg makkelijker om op vakantie te gaan naar Frankrijk met de elektrische auto dankzij de 5.000 snelladers die Carrefour gaat plaatsen en hopelijk zijn er nog veel andere bedrijven die het voorbeeld gaan volgen. Niet alleen zorgen de snelladers bij de Carrefour supermarkt voor een betere dekking in Frankrijk, het zorgt er ook voor dat het een stukje leuker wordt om boodschappen te doen en dat is uiteraard ook een prettig voordeel.