Wat is het voordeel van de Chargemap Pass laadpas?

Wat is het voordeel van de Chargemap Pass laadpas?

De kans is groot dat je als eigenaar van een elektrische auto Chargemap al kent. De Chargemap routeplanner is een handige tool waarmee je altijd je reis makkelijk kunt plannen in de Chargemap app. Wist je echter ook dat er een Chargemap Pass laadpas is, waar je de laadsessies ook af kunt rekenen? In dit artikel hebben we de belangrijkste voordelen van de laadpas van Chargemap op een rij gezet, zodat jij direct weet waarom je deze laadpas mee wil nemen voor de vakantie met je elektrische auto.

  1. Duidelijkheid over de laadkosten en altijd een overzicht in je account
  2. Altijd makkelijk een (beschikbare) laadpaal vinden én de laadsessie kunnen starten
  3. Te gebruiken bij meer dan 350.000 laadpalen in Europa en bij veel aanbieders van laadpalen (zoals Fastned, IONITY, Shell Recharge, etc.)
  4. Ook mogelijk als betaalmiddel om te laden bij Tesla Superchargers (als niet-Tesla)

Duidelijkheid over de laadkosten en altijd een overzicht in je account

Niets is vervelender dan op de gok naar een laadpaal rijden of de laadsessie starten terwijl je niet weet wat je precies moet betalen. Met de Chargemap laadpas hoef je je hier geen zorgen over te maken. Je kunt namelijk in de Chargemap app direct zien wat je betaalt per kWh wanneer je de Chargemap Pass gebruikt bij de laadpaal die je in de app of via de Chargemap routeplanner gevonden hebt. Ook kun je altijd je vorige laadsessies inclusief de kosten terugzien in het overzicht zelf. Daarnaast betaal je geen maandelijks abonnement voor deze laadpas en dus ook geen kosten als je de laadpas niet gebruikt. Je moet wel eenmalig € 19,90 betalen voor de aanschaf van de laadpas. Vervolgens koppel je deze aan je account en kun laden bij alle beschikbare laadpalen. Betalen voor het verbruik doe je vervolgens via een automatische incasso of via je creditcard die je als betaalmiddel koppelt in je account.

Leestip: Tesla stelt steeds meer Superchargers open voor niet-Tesla’s en daardoor kun jij op meer locaties snelladen

De Chargemap Pass en de Chargemap app

Altijd makkelijk een (beschikbare) laadpaal vinden én de laadsessie kunnen starten

Maak je gebruik van de Chargemap Routeplanner én de laadpas van deze aanbieder, dan vallen alle dingen ineens bijzonder handig samen. In de Routeplanner vind je de ideale route naar je bestemming en kun je alle laadpalen zien. Klik op een van de laadpalen in de app en je kunt direct de beschikbaarheid zien van de laadpaal (en de prijs). Daarnaast kun je de routeplanner zo instellen dat je alleen de laadpalen te zien krijgt waar je met de Chargemap laadpas kunt betalen.

Hoewel dit een groot voordeel is, blijft het altijd raadzaam om altijd een extra laadpas (zoals de Shell Recharge laadpas) mee te nemen op vakantie. Het kan namelijk gebeuren dat je in een regio moet laden waarin de laadpas van Chargemap niet geaccepteerd wordt en met meerdere laadpassen op zak heb je alternatieven achter de hand.

Lees ook: Review: met de elektrische auto naar Parijs

Te gebruiken bij meer dan 350.000 laadpalen in Europa

De Chargemap Pass laadpas heeft nog een groot voordeel voor de mensen die met de elektrische auto op vakantie gaan. De laadpas heeft namelijk een zeer goede dekking in meerdere Europese landen, waaronder Frankrijk, België, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, etc. Dat betekent dat de Chargemap laadpas je toegang geeft tot een enorm aantal laadpalen en snelladers tijdens je vakantie. Tevens blijft het aantal aangesloten netwerken en laadpalen ook alleen maar toe blijft nemen waardoor je nu al bij meer dan 800 aanbieders en 350.000 laadpalen in Europa terecht kunt.

Betalen bij Tesla Superchargers met de Chargemap Pass laadpas

Ook mogelijk als betaalmiddel om te laden bij Tesla Superchargers (als niet-Tesla)

De laadpas van Chargemap heeft momenteel een uniek voordeel en dat is dat je deze laadpas kunt gebruiken om de Superchargers van Tesla te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk en op veel meer locaties kunt snelladen tijdens je vakantie doordat je altijd naar een van de beschikbare Tesla Superchargers op je route kunt rijden. Het voordeel is dat je als Tesla-rijder daarmee gemakkelijk een factuur kunt verkrijgen die je kunt indienen bij je werkgever voor de laadkosten tijdens je trips naar het buitenland. En als je geen Tesla hebt en wil je een Supercharger gebruiken, dan kun je gemakkelijk de Chargemap Pass als betaalwijze koppelen in de Tesla app en op die manier de laadsessie starten. Dat is een groot voordeel, want zo krijg je al je laadkosten op een factuur plus je kunt dit thuis al instellen en zo gemakkelijk en zonder zorgen op vakantie gaan. De Chargemap laadpas helpt je daarmee gemakkelijk verder op weg.