Goedkoper opladen tijdens je vakantie in Spanje met Iberdrola

Goedkoper opladen tijdens je vakantie in Spanje met Iberdrola

Ga je dit jaar met de elektrische auto naar Spanje of ben je vooralsnog alleen de mogelijkheden voor je zomervakantie met je EV aan het vergelijken? Dan is het goed om te weten dat je nu ook in Spanje en Portugal makkelijker én goedkoper kunt laden. Energieleverancier Iberdrola maakt dit mogelijk met de gratis app, al kun je ook kiezen voor de betaalde abonnementen om zo nog meer te besparen tijdens je vakantie. Hoe kun je goedkoper laden en waarom is opladen bij Iberdrola ideaal voor jou als vakantieganger met de elektrische auto in Portugal of Spanje? Dat lees je in dit artikel.

Samenwerking Iberdrola en BP Pulse

Iberdrola en BP Pulse zijn een intensieve samenwerking aangegaan om de laadinfrastructuur in Spanje en Portugal verder uit te breiden. Het plan is om tegen 2025 meer dan 5.000 laadpunten te hebben en bijna 12.000 laadpunten tegen 2030. Al deze laadpunten moeten hernieuwbare energie leveren en op strategische locaties liggen, zodat vakantiegangers met de elektrische auto deze laadpalen gemakkelijk kunnen gebruiken. Op dit moment hebben beiden overigens al meer dan 300 snelle en ultrasnelle laadpalen op het Iberisch schiereiland. Het uiteindelijke doel van BP Pulse en Iberdrola is het realiseren van een laadinfrastructuur met snelladers en uitstekende dekking, waarbij gebruikers tegen scherpe tarieven volledig groen kunnen laden.

Geheel verrassend is deze samenwerking voor meer snelladers overigens niet. De groene agenda van BP Pulse is helder. Iberdrola is als een van de grootste energieleveranciers op het Iberisch schiereiland aanjager van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en optimaal gebruiksgemak voor hun klanten. Een dekkend netwerk aan snelladers voor Spanjaarden en vakantiegangers met een elektrische auto sluit daar naadloos op aan, zeker ook doordat jij straks gemakkelijker gebruik kunt maken van een snellader tijdens je vakantie in Spanje.

Leestip: Waarom je in Spanje niet zonder Electromaps kunt met je EV?

De Iberdrola app helpt je bij het opladen van je elektrische auto in Spanje en Portugal

De voordelen van Iberdrola tijdens de vakantie

Overal in Europa neemt het aantal snelladers toe en vooral in Portugal en Spanje is het prettig dat extra aandacht besteed wordt aan het netwerk én betaalbare prijzen voor het opladen van je elektrische auto. Dankzij de Iberdrola laadpalen weet je dat je altijd scherpe tarieven betaalt tijdens het opladen, waarbij je nog verder op de prijs per kWh kunt besparen bij Iberdrola door een abonnement af te sluiten. Een abonnement is niet per sé noodzakelijk want ook zonder abonnement bij Iberdrola kun je de app gratis downloaden en gebruiken (in het Engels), waardoor je op meer dan 100 plekken in Spanje en Portugal kunt laden tegen een aantrekkelijk tarief. Het laden regel gemakkelijk en snel via de app, zodat je geen extra laadpas nodig hebt voor de vakantie naar Spanje. Met de gratis app van Iberdrola kun je de laadsessie starten en betaal je direct met de daaraan gekoppelde betaalmethode bij de laadpalen van Iberdrola.

Er bestaan trouwens verschillende abonnementsvormen voor laden bij Iberdrola laadpalen in Spanje. De goedkoopste versie is uiteraard gratis en logischerwijs biedt dit je de mogelijkheid om te laden tegen het normale tarief. De betaalde abonnementen van Iberdrola kosten € 13,95 en € 26,95. Kijk vooral zelf naar welk abonnement het beste bij jou en je vakantieplannen past. Bij veel kilometers en laadsessies geeft het duurste abonnement je het meeste voordeel en daardoor is dit het aantrekkelijkst als je langer in Spanje bent. Om de abonnementen te vergelijken en af te sluiten, moet je wel eerst de app van Iberdrola downloaden.

Lees ook: Review: met de elektrische auto naar Noord-Spanje