Wist je dat je met de Chargemap app laadpalen op prijs kunt filteren?

Wist je dat je met de Chargemap app laadpalen op prijs kunt filteren?

Door prijzen te vergelijken kun je tal van euro’s besparen. Wanneer je de prijs per kWh bij AC- en DC-laders vergelijkt tijdens de vakantie met de elektrische auto, kun je nog véél meer geld besparen, zodat je meer overhoudt voor de vakantie zelf. De prijzen vergelijken is vaak nogal een uitdaging, maar dankzij de nieuwe feature in de Chargemap app kun je direct zien waar je het goedkoopst kunt (snel)laden tijdens je vakantie.

Zo goedkoop mogelijk laden tijdens je vakantie

Het is altijd goed om overzicht te houden wanneer het gaat om de kosten, maar tijdens de vakantie is dat vaak wat lastiger. Zeker wanneer er onderweg een aantal keer geladen moet worden, je dagtripjes maakt en daarvoor moet laden én je verschillende laadpassen, betaalkaarten en laadapps gebruikt om te betalen. De beste manier om de kosten in de hand te houden, is door jezelf ervan te verzekeren dat je altijd de laagste prijs per kWh betaalt en dat is nu makkelijker dan ooit, want in de Chargemap app kun je filteren op prijs.

Tip: Bekijk alle voordelen van de Chargemap Pass laadpas.

Nieuw bij Chargemap filteren op de prijs per kWh bij laadpalen

Nu nog makkelijker met de Chargemap app

Chargemap heeft twee nieuwe features in de app toegevoegd. Het gaat hier om het in kunnen stellen dat je alleen de prijs per kWh wilt zien en het in kunnen stellen van de maximale prijs per kWh. De eerste feature zorgt ervoor dat er geen ingewikkelde constructies en onduidelijkheden meer zijn: je ziet uitsluitend nog de prijs per kWh en niets anders.

De tweede feature maakt het aanzienlijk makkelijker om direct de goedkoopste laadpalen te vinden. Je stelt simpelweg de maximale prijs in die je per kWh wilt betalen en vervolgens toont de app alleen de stations die deze prijs hebben of goedkoper zijn. Zie je alsnog veel laadstations in de buurt? Dan ga je terug naar het filter en voer je een lagere prijs in.

Chargemap werkt overigens aan meer features om goedkoper te kunnen laden. Zo is er een feature onderweg waarbij je laadpalen en snelladers kunt vinden waar je met korting kunt laden.

Lees ook: Review: met de elektrische Nissan ARIYA een weekend naar Parijs

Ook de laagste prijs per kWh bij Tesla Superchargers

In de Chargemap app kom je ook Superchargers van Tesla tegen, die vaak bij de goedkoopste snelladers staan wanneer zij op het daltarief zitten (Tesla hanteert immers dynamische prijzen). Tesla is druk met het uitrollen van de V4 Superchargers met betaalterminal, zodat je hier gemakkelijk kunt betalen. Bij alle stations zonder betaalterminal kun je gewoon met de Chargemap Pass laadpas de laadsessie starten en betalen.

Ook bij Tesla Superchargers gemakkelijk filteren op de laagste prijs met de Chargemap app

Nóg goedkoper op vakantie met de elektrische auto?

Wil je nog goedkoper laden tijdens je vakantie? Dan vind je hieronder nog een aantal tips als afsluiting:

    • Overweeg om tijdens je vakantie Gold Member bij Fastned te activeren of sluit een lidmaatschap bij Tesla af om te kunnen Superchargen om met korting te kunnen snelladen tijdens je vakantie.
    • Boek een hotel met laadpaal en vergelijk de tarieven (als je moet betalen voor het laden) grondig, dat kan je behoorlijk veel voordeel opleveren.
    • Check de bandenspanning voor vertrek. Hoe lager het verbruik van je elektrische wagen, hoe minder je hoeft te laden en daardoor bespaar je op je laadkosten.
    • Bestel je tolvignet voor bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland voor vertrek alvast online, dan bespaar je tijd aan de grens en voorkom je onnodige aankopen bij een winkel langs de snelweg.