Weekend naar Rotterdam met de MG ZS

Review: Weekendje naar Rotterdam

Roadtrips winnen al langer erg aan populariteit. Wat is er nou leuker dan een weekend weg in eigen land en een roadtrip te combineren. In dit artikel lees je alles over hoe leuk het is om met je elektrische auto een weekendje Rotterdam te plannen. Let wel op want na het lezen van het artikel wil je zelf direct de auto instappen en ook vertrekken. Veel plezier met het lezen van dit artikel over een weekendje naar Rotterdam met de elektrische auto.

Een weekend naar Rotterdam

Soms heb je gewoon even zin om niet thuis je weekend door te brengen…even weg te gaan en een nieuwe omgeving te ontdekken of juist een plek die je al wel kent beter te leren kennen. Rotterdam of misschien wel beter omschreven als het ‘Manhattan aan de Maas’ is echt een super leuke bestemming voor een weekend weg. We bedachten op donderdag om op vrijdagavond naar Rotterdam te gaan voor een weekendje weg. En daar krijg je geen spijt van, want Rotterdam heeft zoveel leuke plekken te bieden dat zelfs een weekend niet voldoende is.

Op donderdagavond bedachten we dat het leuk zou zijn om met de nieuwe MG ZS EV een trip te maken. Het bereik van de MG ZS is top en met een volle batterij rijd je gemakkelijk naar alle hoeken van Nederland. Er was niet zo heel veel voorbereiding voor het weekend. Wel hadden we wat ideeën opgezocht van wat we konden doen in Rotterdam en daarna bedachten we dat het gewoon lekker was om een culinair weekend ervan te maken en lekker te eten in Rotterdam.

Leestip: Bekijk de verrassende winnaar van de gezinsauto van het jaar verkiezing in België.

Even onderweg opladen bij Fastned

Onderweg naar Rotterdam kiezen we er voor even een kop koffie te halen en wat lekkers, het gaat ten slotte een culinair weekend worden dus dan mag je ook tijdens de rit naar Rotterdam toe al wel beginnen met lekkere dingen. Terwijl wij even pauze namen en koffie dronken, is het dan altijd handig om even bij te laden. De MG ZS EV heeft een goede actieradius (250+ KM), dus daarvoor was het niet nodig om op te laden bij Fastned onderweg naar Rotterdam, maar wanneer je elektrisch rijdt is het handig als je steeds even bijlaadt. Zo zorg je dat je altijd voldoende actieradius hebt en zit je echt een stuk comfortabeler in de auto.

Bekijk ook: Het interview met Fastned over snelladen onderweg naar de vakantiebestemming.

Wat te doen in Rotterdam?

Tijdens een weekendtrip naar Rotterdam, of Manhattan aan de Maas is er geen tijd om jezelf te vervelen. Want naast alle lekkere en leuke plekken die wij hebben bezocht tijdens het culinaire weekend is er zo ontzettend veel te zien. Denk aan de iconische Erasmusbrug, bijgenaamd de Zwaan, en de wolkenkrabbers op de Kop van Zuid (op de achtergrond van de Erasmusbrug). Dit zijn inmiddels symbolen van de Rotterdamse Renaissance. Midden tussen deze typerende gebouwen op de Kop van Zuid vind je dan ineens het mooie en beroemde Hotel New York. Hotel New York is zo beroemd vanwege de Holland Amerika Lijn, de historie van dit gebouw is alleen al de moeite waard om door te nemen.

Barista Cafe Rotterdam Take Away

Bij Hotel New York kun je normaal gesproken heerlijk lunchen. In de zomermaanden puilt het terras werkelijk uit en in de koudere maanden is er bijna altijd binnen wel een plekje te vinden. Dit is zo’n plek waar je ervoor kiest om uitgebreid te lunchen. Lekker even relaxed zitten, echt iets lekkers uitzoeken op de kaart, glaasje wijn bestellen en kijken wat er allemaal gebeurt. Helaas is lunchen bij Hotel New York nu niet mogelijk, we kunnen dus alleen maar wegdromen van die lekkere lunch. Maar de omgeving van de Kop van Zuid en ook Katendrecht is erg leuk. We wandelen lekker door de omgeving en halen vervolgens wat lekkers bij Barista Café Rotterdam op het Wilhelminaplein.

Vanaf het Wilhelminaplein lopen we terug naar Hotel New York waar de auto geparkeerd staat. Het is namelijk check-in tijd bij het hotel dat we geboekt hebben. Dus we mogen in gaan checken bij Suitehotel Pincoffs. Je hotelkamer binnenlopen is altijd erg leuk, want is de kamer net zo mooi als op de website? In dit geval stelt het hotel niet teleur. We kijken even rond en zien de mooi gedekte tafel al voor het diner op de kamer ’s avonds. Verder is het altijd erg fijn als je spullen lekker op de hotelkamer staan.

Suitehotel Pincoffs Rotterdam

Parkeren in Rotterdam

Het hotel hebben we gekozen omdat het er leuk uitziet en omdat er voor de deur een oplaadpunt is voor de elektrische auto. Nadat we ingecheckt zijn door de vriendelijke receptioniste en onze spullen op de kamer hebben gezet gaan we nog even verder Rotterdam verkennen. Aangezien het wel betaald parkeren is, besluiten we niet te voet maar met de MG ZS op pad te gaan naar de volgende culinaire stop: De Markthal. Je kunt namelijk precies onder de Markthal parkeren en bij de parkeergarage zijn ook speciaal plaatsen voor elektrische auto’s met laadpalen.

Vanuit de parkeergarage neem je de roltrap omhoog en plots sta je midden in de kleurrijke Markthal. Het is heerlijk hier even rond te lopen en gewoon naar de etalages te kijken. En let wel op want zelfs als je geen trek hebt, dan krijg je alsnog zin om iets lekkers te kopen. Wij vielen uiteindelijk voor de lekkere cappuccino en chocolade van Chocolate Company.

Chocolate Company Rotterdam Markthal

In Rotterdam zijn veel parkeergarages waarin is aangegeven waar er speciale plekken zijn voor elektrische auto’s, zodat je meteen je elektrische auto op kunt laden als je wilt. Een ander voordeel dat je hebt als elektrische autorijder is dat deze parkeer- en oplaadplaatsen vaak op toplocaties zijn aangelegd. Zoals bij het Museum Boijmans van Beuningen, waar je echt hartstikke dichtbij staat. Dit was voor ons ook wel echt een verrassing toen we in de parkeergarage aankwamen. Verder heeft Rotterdam ook heel veel openbare laadpalen. Want waar we ook waren in Rotterdam, op de navigatie van de MG ZS staan steeds alle laadpalen weergegeven.

Nieuws: MG lanceert twee nieuwe elektrische auto’s, waaronder de eerste elektrische stationwagen: de MG5.

Elektrische auto parkeren bij Museum Boijmans van Beuningen

Lekker eten in Rotterdam

Na tour door Rotterdam en alle leuke plekken nog meer in kaart te hebben gebracht gaan we terug naar het hotel. Het is einde van de dag en aangezien de restaurants niet open zijn momenteel, hebben we gekozen om lekker te eten in de hotelkamer. Bij Suitehotel Pincoffs maken ze je verblijf extra fijn, want ze hebben een samenwerking met Gastrobar Ster. Hierdoor eten we bijna op sterrenniveau op de kamer. Eten op de hotelkamer klinkt altijd wat minder leuk dan in een restaurant, maar wanneer je weet dat Gastrobar Ster een Bib Gourmand heeft gekregen van Michelin en dat ze bij het hotel zorgen dat je aan een mooi gedekte tafel zit. Dan beloven we je dat het een superleuke en vooral culinaire ervaring is.

Suitehotel Pincoffs - Gastrobar Ster culinair eten op de kamer

Lekker wandelen in Rotterdam

De volgende ochtend is het ontbijt bij het hotel heerlijk en terwijl we ontbijten bedenken we wat we vandaag willen gaan doen. Na de verschillende lekkere stops gisteren willen we een stuk wandelen en zo lezen we dat het Kralingse bos een mooie plek is om te wandelen. Dit blijkt een fantastische keuze, het weer is heerlijk en het Kralingse Bos is leuk om te wandelen. Een wandeling rond de Kralingse plas is ongeveer een uurtje wandelen. We doen er iets langer over omdat we onderweg op een van de bankjes gaan zitten om te genieten van het uitzicht en de levendigheid rond het water.

Kralingse bos Rotterdam in de lente - elektrische auto opladen

Aanrader: een culinaire weekendtrip naar Rotterdam

Na de wandeling rond de Kralingse Plas komen we bij de auto en daar heeft de MG weer even kunnen opladen dankzij de laadpalen bij de ingang van het Kralingse Bos. Op de terugweg bespreken we de plannen voor de volgende trip of eigenlijk willen we liever plannen gaan maken voor de vakantie met de MG ZS EV. Dankzij de ruimte in de kofferbak en het rijcomfort is een roadtrip met de MG erg leuk om er even tussenuit te zijn. Met de actieradius die erg accuraat is en zichzelf instelt aan de hand van de weersomstandigheden (voorjaarsweer fluctueert natuurlijk behoorlijk qua temperatuur), plus het vlotte snelladen van de MG ZS is de vakantie plannen een mooi vooruitzicht. Het culinaire weekend in Rotterdam geeft energie en om die reden blijft het leuk om er af en toe tussenuit te gaan.

Elektrische auto parkeren in de buurt van de Euromast Rotterdam