Review: naar de Efteling met de elektrische auto

Review: naar de Efteling met de elektrische auto

We willen graag aan het einde van de zomervakantieperiode nog even weg in eigen land. Naar een plek waar veel te doen is en waar je gemakkelijk naartoe kunt rijden met de elektrische auto. Even het kind in je loslaten en eenvoudigweg gillen in de achtbaan, lachen met elkaar en gewoon even ontspannen voordat we weer in het dagelijkse ritme terug moeten. Als je dat zo allemaal bij elkaar optelt dan maak je gemakkelijk een lijstje van bestemmingen waar je in Nederland naartoe kunt. En de plek die voor ons bovenaan dat lijstje staat is de Efteling. Laat je inspireren om een dagje en misschien zelfs wel nachtje of weekendje weg te gaan met je elektrische auto en lees de tips.

Met de elektrische auto naar de Efteling

Om de vakantieperiode af te sluiten gaan we er nog even tussenuit. We gaan met de elektrische auto naar de Efteling. Om precies te zijn gaan we met de Mazda MX-30. Wanneer je dan bedacht hebt dat het leuk is nog even er tussenuit te gaan dan raak je direct enthousiast. Aangezien het de laatste week van de zomervakanties is en er stakingen op het spoor aangekondigd zijn, verwachten we een redelijk rustige dag in de Efteling op de doordeweekse woensdag waarop we gepland hebben om te gaan.

Ervaar het zelf: Maak een proefrit in de Mazda MX-30.

Om het maximale uit de dag in de Efteling te halen, wil je zo vroeg mogelijk bij het park zijn. Zo kun je optimaal genieten van de dag en hoop je al enkele attracties in te kunnen als het ’s ochtends nog redelijk rustig is. Tijdens het bekijken van de openingstijden van de Efteling (van 10:00 tot 20:00 in de zomer), realiseren we ons dat we om op tijd bij het park te zijn en eventuele files te vermijden we vroeg moeten vertrekken. De vraag is vervolgens waarom we niet een avond eerder met de elektrische auto richting de Efteling gaan om er zo een echte vakantie-afsluiter van te maken en gegarandeerd op tijd voor de deur te staan bij de Efteling.

Opladen bij Bed en Breakfast de Olm bij de Efteling

Volop te doen in Kaatsheuvel

De Mazda MX-30 komt binnenkort in een vernieuwde versie op de markt, het huidige eerste volledig elektrische model van Mazda waarmee wij naar de Efteling gaan is sportief en stijlvol. Tevens is de Mazda MX-30 anders dan alle andere elektrische auto’s en durven ze bij Mazda andere keuzes te maken, iets dat je gerust gewaagd mag noemen. Denk bijvoorbeeld aan de freestyle deuren die in de Mazda MX-30 verwerkt zitten. Daarmee ben je direct een eyecatcher waar je ook aankomt met je elektrische auto.

Bekijk ook: Ons interview met Mazda over de freestyle deuren in de Mazda MX-30.

Als we tijdens de voorbereiding van onze trip naar de Efteling op Booking.com zoeken naar een leuke accommodatie in de buurt voor een nacht, zien we een divers aanbod. Van kamers die mensen thuis aanbieden tot hotels in Waalwijk en vakantiehuizen in de buurt. Het Efteling Hotel is niet beschikbaar en als we daarop zoeken ontdekken we dat je bij een overnachting in het Efteling hotel gratis toegang tot het park krijgt. Dat is natuurlijk erg fijn, alleen wij hebben al toegangskaartjes. Na wat extra zoekwerk op Booking.com verschijnt ineens een accommodatie die er perfect uitziet en normaal niet beschikbaar is: Bed en Breakfast de Olm in Kaatsheuvel en om de hoek van de Efteling. Bij de Bed en Breakfast is het mogelijk om de elektrische auto op te laden en dat is altijd handig als je met je elektrische auto eropuit gaat.

Restaurant de Molen in Kaatsheuvel bij de Efteling

We leggen Bed en Breakfast de Olm direct vast, zo weten we dat we ontspannen op pad kunnen gaan met de Mazda MX-30 richting de Efteling en volop gaan genieten. Er zijn jaarlijks vele miljoenen mensen die een dag naar de Efteling gaan. Waarom plak je er niet een overnachting aan vast? Zo ben je veel meer ontspannen en Kaatsheuvel is een leuke plek om een trip naartoe te maken.

Bij de Bed en Breakfast zit ontbijt inbegrepen waardoor we niet na hoeven te denken over eten voordat we het park in gaan. Dan blijft voor vertrek alleen nog de vraag over waar we in de buurt van de Efteling en Bed en Breakfast de Olm kunnen eten de avond vooraf? Een absolute aanrader is restaurant de Molen, zo blijkt uit de reviews en het advies van de eigenaar van de Bed en Breakfast. We bekijken de menukaart van restaurant de Molen in Kaatsheuvel en reserveren een tafel om 20:30 de avond voor het bezoek aan de Efteling.

Restaurant de Molen: een absolute aanrader

Nadat alles vastgelegd is, is er even een onwennig moment omdat we normaal gesproken bij een trip met de elektrische auto vervolgens de route plannen. Alleen omdat we met de Mazda MX-30 naar de Efteling gaan, is het niet nodig om de route te plannen. Ook het zoeken naar laadpalen in de buurt is niet nodig omdat er veel laadpalen bij de Efteling staan en we ook bij Bed en Breakfast de Olm kunnen opladen.

Kamer bij Bed en Breakfast de Olm in Kaatsheuvel - Hotel met laadpaal bij de Efteling

Ontspannen en de batterij opladen

Wanneer we op dinsdag richting Kaatsheuvel rijden met de elektrische auto, is het erg druk op de weg. Zeker de A27 is extra druk vanwege de stakingen op het spoor. Het prettige aan de adaptive cruise-control is dat de auto vanzelf remt en afstand houdt tot de voorganger. Dit zorgt ervoor dat je ontspannen kunt rijden, zelfs in drukke situaties. Na een langere rit dan voorzien komen we om iets voor 20:00 aan bij de Bed en Breakfast.

Direct bij aankomst blijkt dat we een hele goede keuze hebben gemaakt. Bed en Breakfast de Olm is een zeer stijlvolle woning met twee laadpalen voor elektrische auto’s. De host van de Bed en Breakfast is erg vriendelijk en brengt ons naar de kamer terwijl we achtergrond krijgen over de Kaatsheuvel, de B&B en de Efteling. We zetten de spullen op de kamer en wandelen naar het restaurant voor een heerlijk etentje.  Na het genieten van driegangen, wandelen we terug naar de B&B om op te laden voor het bezoek aan de Efteling de volgende dag.

Lekker rustig in de Efteling als je er op tijd bent

Na een goede nachtrust dankzij de goede bedden in de kamers van B&B de Olm worden we wakker van de geur van vers brood en eitjes. Een heerlijk ontbijt staat voor ons klaar. Perfect om je op te laden voor een dag snelle achtbanen, hoge adrenaline en sprookjes in de Efteling. Na het ontbijt pakken we de spullen en stappen we in de elektrische auto om op tijd bij de Efteling te zijn als het park opengaat. Helaas heeft de laadsessie vannacht er niet voor gezorgd dat de auto 100% is opgeladen. Gelukkig is dat geen probleem omdat er bij de Efteling enorm veel laadpalen staan en met je elektrische auto mag je dan vooraan bij de ingang staan.

Conclusie

Ga je een dag naar de Efteling of misschien zelfs wel een weekend? Met je elektrische auto naar de Efteling is een absolute aanrader. Overweeg zeker om een voorovernachting te boeken in de buurt van de Efteling om zo extra ontspannen even er tussenuit te zijn. Het maakt je uitje extra bijzonder en zorgt ervoor dat je naast alle leuke foto’s en herinneringen uit de Efteling een extra reden hebt om je bezoek te onthouden als je in September weer op kantoor zit en de kinderen weer naar school zijn. Met de Mazda MX-30 elektrische auto cruise je gemakkelijk naar de Efteling en tijdens je overnachting kun je opladen of je kunt je elektrische auto opladen gedurende je dag in de Efteling bij een van de vele laadpalen bij het park.

Tip: Koop in de Efteling-app de Digi-Fotopas daarmee kun je al je foto’s van alle Efteling attracties bewaren op je telefoon.