Tesla cube lounges bij superchargers

Tesla cube lounges bij Superchargers

Overal in Europa wordt gewerkt om het laden van de elektrische auto makkelijker én leuker te maken. Tesla is al geruime tijd de aanjager van nieuwe mogelijkheden en innovaties om de gebruiker van de elektrische auto een nog betere ervaring te geven. Zo had Tesla deze zomer een Tesla zwembad klaar staan bij de Superchargers in Hilden in Duitsland. Ook heeft de Amerikaanse gigant de handen ineengeslagen met een grote aannemer om zogenaamde cube lounges te bouwen bij tal van Supercharger laadpleinen. Wat kun je bij deze Tesla cubes doen en waar worden ze geplaatst?

Tip: Bekijk alle Tesla Superchargers in Europa op een kaart.

Tesla cubes in samenwerking met bk World

De Tesla Supercharger Cube lounges worden niet door Tesla gebouwd. Hiervoor zijn de Amerikanen samen gaan werken met bk World, dat een bijzonder, modern en stijlvol ontwerp bedacht heeft. Het ontwerp is modulair, wat betekent dat de lounges gemakkelijk uitgebreid kunnen worden wanneer het aantal Superchargers groeit of de laadbezetting op het laadstation toeneemt. Ook kan de complete kubus eenvoudig gedemonteerd worden, zodat deze elders geplaatst kan worden.

In de kubussen vind je onder andere automaten voor eten (zoals pizza en broodjes), drinkautomaten en uiteraard verse koffie. Ook zijn er plekken om je telefoon op te laden, plekken om te ontspannen, toiletten en meer, allemaal op een bijzonder klein oppervlak. Het enige dat nodig is om de kubus te laten functioneren, is de toevoer en afvoer van water, plus stroom. Dat laatste mag zeker geen probleem zijn bij een Tesla Supercharger locatie.

Tesla cubes in samenwerking met bk World

Volledig in de lijn met de Tesla visie

De kubussen zijn geen verrassing. Tesla kondigde al eerder aan dat op elk Tesla laadstation koffie en gezond eten gekocht moet kunnen worden. Ook staat het gebruiksgemak van de eigenaren van elektrische auto’s hoog in het vaandel van Tesla, dat onder andere besloot om de Tesla Superchargers open te stellen voor niet-Tesla’s. Zo is het onderhand bijna jammer dat de gemiddelde EV straks slechts een kwartier nodig heeft bij een Supercharger.

Bekijk ook: Uit onderzoek blijkt dat meeste vakantiegangers slechts een laadpas meenemen op vakantie.

Waar komen de Tesla Supercharger Cubes te staan?

De eerste Tesla cube lounges zijn geplaatst in Endsee, Duitsland. Het idee is om meer dan 300 kubussen te plaatsen bij de Tesla Superchargers door heel Europa. Waar de lounges precies komen en of Nederland ook op de lijst staat met locaties, dat is nog niet bevestigd.

Waar komen de Tesla Supercharger Cubes te staan?

Wat is het voordeel voor jou als vakantieganger?

Iedereen die aan het laden is, kan gebruikmaken van de Tesla cube lounges. Voor de mensen die langere afstanden af moet leggen, bijvoorbeeld tijdens een vakantie met de elektrische auto, is dit uiteraard goed nieuws. Het betekent dat je tijdens het laden rustig een ‘verse’ pizza uit een automaat kunt halen, koffie kunt drinken en rustig een toilet kunt gebruiken. Zeker wanneer het een regenachtige of juist bijzonder hete dag is, zijn de kubussen van bk World bij de Tesla Superchargers een bijzonder aantrekkelijke uitbreiding waar menig vakantieganger naar uit kan kijken.