Shell Recharge gaat super snelladers plaatsen in Duitsland

Shell Recharge gaat super snelladers plaatsen in Duitsland

Shell heeft bekend gemaakt dat het meer dan 200 super snelladers in Duitsland gaat plaatsen de komende 12 maanden. Dit is mogelijk gemaakt door de samenwerking met ABB E-Mobility, dat een laadstation heeft ontwikkeld waar vier elektrische auto’s tegelijkertijd geladen kunnen worden met een laadvermogen van maar liefst 360 kW. Goed nieuws voor de mensen die met de elektrische auto op vakantie willen en daarbij door Duitsland moeten rijden. Met deze laadpalen is laden tot 80% namelijk binnen een kwartier klaar, mits jouw auto deze laadsnelheid aankan.

Uitbreiding van het Shell Recharge netwerk

In september 2021 introduceerde ABB de Terra 360 snellader, een snellaadpaal die een laadcapaciteit heeft van 360 kW waarbij het een van de snelste laadpalen ter wereld is. Shell is de samenwerking met ABB aangegaan om zo het netwerk van Shell Recharge snelladers uit te breiden en betere dekking te bieden in Duitsland. De uitbreiding van het aantal snelladers past naadloos binnen de bestaande plannen van Shell Recharge, dat het elektrisch rijden aan wil jagen door goede faciliteiten te bieden op het gebied van laden.

Shell Recharge snelladers bij tankstations

Shell super snelladers in Duitsland

Hoe handig is zo’n super snellader nou eigenlijk echt? Dat ligt op dit moment aan de auto die jij hebt. Kun je met jouw auto DC-laden op minstens 300 kW, dan zijn deze snellaadstations van Shell Recharge een zegen. Je kunt hier namelijk in zo’n 5 minuten (inclusief het aansluiten en verwijderen van de laadstekker) 100 kilometer laden. In minder dan 15 minuten kun je een elektrische auto tot 80% laden (wat als maximum gerekend wordt omdat de laadcurve afneemt vanaf 80% waardoor je minder tijdsefficiënt bent als je na 80% blijft snelladen). Letterlijk betekent dit dat je de stekker in de auto plugt, een broodje eet, een plas pleegt en vervolgens gewoon weer in kunt stappen om verder te rijden.

Hier moeten we aan toevoegen dat het in eerste instantie om zo’n 200 laadpalen gaat in Duitsland, maar de plannen op langere termijn veel groter zijn. Shell wil eind 2025 een half miljoen laadpalen hebben, en heeft 2,5 miljoen laadpalen als streefdoel voor 2030. Hoeveel van deze laders super snelladers moeten worden en waar deze komen te staan, dat is helaas nog niet bekend.

Heb je een elektrische auto die niet kan laden met 300 kW, dan zijn deze super snelladers minder interessant voor jou. De maximale laadsnelheid van jouw auto blijft namelijk hetzelfde en dus is het fijn dat er meer locaties bijkomen alleen jouw elektrische auto gaat er niet sneller van laden.

De ABB Shell Recharge snelladers in Duitsland

Steeds meer snelladers in Duitsland

Om op vakantie te gaan met je elektrische auto is het altijd handig om de route en laadstops te plannen. De laatste tijd lijkt het in Duitsland steeds gemakkelijker te worden om langere afstanden af te leggen, dit komt doordat er steeds meer snelladers bijkomen. Ook zie je meer en meer hyperchargers in Duitsland (met 300 kW laadvermogen of meer) geplaatst worden. Dit maakt het véél makkelijker om samen met je A Better Routeplanner app op je vakantiebestemming te komen zonder laadstress. In Duitsland hebben we dit onder andere te danken aan Aral Pulse, EnBW, IONITY, Fastned en nu dus ook de Shell Recharge snelladers die het leven van de vakantieganger met elektrische auto veel aangenamer gaan maken.