Aldi & GOFAST gaan snelladers door heel Zwitserland plaatsen

Aldi & GOFAST gaan snelladers door heel Zwitserland plaatsen

Boodschappen doen en tegelijkertijd je elektrische auto opladen tijdens je vakantie, da’s natuurlijk super praktisch. Aldi in Zwitserland gaat het laden van je elektrische auto toegankelijker maken doordat ze bij de Aldi winkels snelladers gaan plaatsen. Dat is handig om een boodschap te doen en even snel bij te laden tijdens je vakantie én het maakt de dekking van laadpalen in Zwitserland nog beter. Neem daarbij mee in je gedachten dat Aldi vaak zeer scherpe tarieven hanteert om te (snel)laden en dit nieuws is goed nieuws voor iedereen die met zijn elektrische auto naar Zwitserland op vakantie gaat. Aldi gaat dit niet alleen doen en werkt met GOFAST samen voor de aanleg van de oplaadpunten die al beschikbaar moeten zijn vanaf de zomer van 2024.

Zo’n 150 GOFAST snelladers bij Aldi in Zwitserland

GOFAST en Aldi hebben grote plannen. Vanaf de zomer van 2024 beginnen de samenwerkingspartners met het uitrollen van snelladers bij ongeveer 150 (van de totaal 240) locaties van Aldi in Zwitserland. In eerste instantie gaat het om 8 laadpunten per locatie, maar dit kan verdubbeld worden wanneer er veel vraag naar snelladers is bij de grotere locaties van Aldi. De snelladers hebben een laadcapaciteit van 300 kW per laadpunt, wat betekent dat je na het doen van je boodschappen in nagenoeg alle gevallen weer rond de 80% acculading zit.

Aldi Zwitserland wil hiermee de eerste Zwitserse supermarkt zijn met een landelijke dekking aan snellaadpunten. Om dit te bereiken, zullen Aldi en GOFAST aardig haast moeten maken, want ook Coop is bezig met het plaatsen van snelladers (samen met de energieleverancier Energie 360°) nadat de partners in 2023 al tal van AC-laadpunten geïnstalleerd hebben. Wie de race ook mag winnen, voor elektrische autorijders die naar Zwitserland op vakantie gaan is het per definitie goed nieuws. Zeker omdat zowel Energie 360° als GOFAST makkelijke betaalopties aanbieden bij de laadpalen, wat betekent dat jij deze locaties ook gewoon kunt gebruiken tijdens je vakantie.

Tip: Review: met de Mustang Mach-E naar Zwitserland op vakantie

Dankzij GOFAST kun je op de mooiste plekken in Zwitserland snelladen

Extra redenen om naar Zwitserland op vakantie te gaan

Ongeacht of je naar Zwitserland zelf op vakantie gaat of met je elektrische door het land rijdt op weg naar een verdere vakantiebestemming, is het erg fijn dat steeds meer locaties snelladers en laadpalen aanbieden. De locaties van Aldi liggen namelijk in veel gevallen meer in de binnengebieden van Zwitserland zoals in de kleinere dorpjes. Dat juist op dit soort plaatsen vanaf de zomer 2024 snelladers komen te staan van GOFAST is praktisch, want dat betekent dat het netwerk van snelladers aanzienlijk verbeterd wordt. Nu is Zwitserland sowieso goed bezig met het aanbieden van een landelijk dekkend netwerk van oplaadpunten, maar het feit dat er ook meer snelladers in dorpjes komen zorgt er ook voor dat meer EV’s geladen kunnen worden in een dorp omdat niet iedereen afhankelijk is van die paar beschikbare laadpalen. Verder is het gewoon uitermate handig dat je gewoon kunt snelladen terwijl je een boodschap doet in de vakantie.

Het lijkt er overigens op dat het een bredere trend is dat supermarkten snelladers en laadmogelijkheden bieden. Bijvoorbeeld in België plaatst Colruyt laadpalen bij de supermarkten waar je kunt laden tijdens het doen van een boodschap en in Frankrijk staan al snelladers bij de Carrefour supermarkten terwijl opladen bij supermarkten in Duitsland is ook steeds vaker mogelijk.