Q8 Electric gaat prachtige snellaadstations openen in België

Q8 Electric gaat prachtige snellaadstations openen in België

Gemakkelijk en snel kunnen laden tijdens een vakantie met de elektrische auto is ideaal, maar het is nog véél leuker wanneer er op de locatie meer te vinden is dan alleen een aantal laadpalen en een bankje met uitzicht op een vrachtwagenplaats. Herken jij jezelf hierin? Dan zijn de nieuwe snellaadstations van Q8 Electric in België een aanrader wanneer je met de elektrische auto naar België gaat of door het land van onze zuiderburen trekt op weg naar Frankrijk. De ruim 200 snellaadstations worden de komende jaren locatie na locatie geopend zodat je op steeds meer plekken terecht kunt.

Leestip: Review: weekend Brussel met de elektrische auto

Ultrasnel laden met 400 kW-laadpalen

De nieuwe snellaadstations van Q8 in België worden voorzien van minstens 10 en maximaal 16 laadpunten waar op 400 kW geladen kan worden, wat betekent dat de laadpalen snelle, moderne HPC-laders zijn die je auto binnen (zeer) korte tijd tot 80% kunnen opladen. Dat kwartier tot een half uur kun je overigens gemakkelijk vullen wanneer je naar de Q8 Electric snellaadstations gaat, want volgens de plannen is er veel meer te doen bij de Q8 Electric locaties dan bij een gemiddeld snellaadstation.

Tip: Bekijk alle Fastned snellaadstations op een kaart.

Q8 Electric België gaat 200 snellaadstations openen voor elektrische autorijders

Een nieuwe fase van snelladen bij Q8 Electric

De snellaadstations van Q8 Electric bieden de gebruikers straks veel meer dan alleen laadpalen. Van de ruim 200 snellaadstations wordt meer dan de helft voorzien van een shop waar je onder andere een broodje of verse koffie kunt halen. Q8 Electric werkt hiervoor samen met aanbieders zoals Panos en Delhaize, waar al vaker mee samengewerkt is om een riant assortiment bij de Q8 tankstations aan te bieden. Nog eens 50 locaties krijgen een eigen restaurant met snel-service, zodat je hier terecht kunt voor een uitgebreide maaltijd tijdens het laden van je EV.

Bijkomend voordeel is dat de laadsessie gewoon gestart kan worden met je bankpas of creditcard (ad hoc laden). Daarnaast kun je ook de Q8 Electric App gebruiken om te laden bij de prachtige snellaadstations die de komende maanden geopend zullen worden langs de grotere Belgische snelwegen en in de buurt van de Belgische steden.

De snellaadstations worden daarnaast ruim genoeg opgezet zodat ze ook gebruikt kunnen worden door vakantiegangers die met de elektrische auto en de caravan of vouwwagen op vakantie gaan, net als door mensen met een elektrische camper die vaak meer ruimte nodig hebben om in en uit te kunnen stappen.

Lees ook: Review: met de elektrische auto een weekend naar Gent

Steeds meer comfort voor vakantiegangers met een elektrische auto

Dat de laadinfrastructuur in Europa alsmaar beter wordt, is ideaal voor de vakantiegangers met een elektrische auto, maar de complete snellaadstations maken vooral de reis comfortabeler en aangenamer. Bij steeds meer locaties kun je namelijk genieten van een ontspannen laadstop om niet alleen de benen te strekken, maar ook wat lekkers te halen of premiumkoffie te scoren, zodat je elektrische auto én jij weer helemaal opgeladen de reis voort kunnen zetten.