Nieuw: zwemmen tijdens het Superchargen van je Tesla

Nieuw: zwemmen tijdens het Superchargen van je Tesla

Tijdens je vakantie de elektrische auto laden langs de weg, dat is absoluut geen straf. Met een beetje research kun je zelf bepalen of je wilt laden onder een afdak, kiest voor een snellader met geweldig uitzicht, een laadplein met winkels zodat je een broodje en verse koffie kunt halen, of alle voorgaande punten op één locatie. Tesla doet daar nog een schepje bovenop. Kies je voor de Tesla Supercharger bij Hilden in Duitsland, dan kun je namelijk ook nog gebruikmaken van het zwembad!

Leestip: Met de Electric Routes routeplanner kun je eenvoudig zien welke faciliteiten bij een laadplek zijn.

De superpool van Tesla in Hilden

De superpool van Tesla in Hilden is niet heel groot maar wel supercool. Het is een (mobiele) zeecontainer die omgebouwd is tot een zwembad voor maximaal vier personen. Je mag tijdens het snelladen bij de Tesla Superchargers 10 minuten in het zwembad zitten, maar inclusief het omkleden is dit genoeg tijd om je actieradius tot 80% op te laden, wat de standaard is bij de Superchargers. Let wel op dat je niet te lang in het zwembad blijft zitten, het is zonde als je een Idle fee moet betalen voor het bezet houden van de Supercharger omdat je in het zwembad zit. Op het laadstation in Hilden staan ook Fastned snelladers.

Het zwembad is overigens een proef van Tesla en zal ongeveer een maand duren. We verwachten dat Tesla met grootschaligere plannen komt wanneer de test een succes blijkt, aangezien dit de beproefde werkwijze van Tesla is. Het idee komt overigens niet compleet uit de lucht vallen. Tesla kondigde namelijk eerder al aan dat alle Tesla laadpleinen voorzien moeten worden van automaten waar je tijdens het laden eten en koffie moet kunnen halen. Daarmee maakt Tesla de laadstop nog een stuk aantrekkelijker. Dat Tesla juist Hilden gekozen heeft, lijkt geen verrassing. Dit laadplein is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale, duurzame bakker én is een van de grootste laadpleinen in Europa.

Superchargen bij Tesla in Hilden Duitsland

Ook voor niet-Teslarijders

De Superchargers bij Hilden zijn niet alleen te gebruiken door mensen die een Tesla hebben. Ook andere elektrische auto’s kunnen hier gewoon geladen worden, net als bij veel van de Tesla Superchargers tegenwoordig. Aangezien je alleen maar in de app aan hoeft te tonen dat je aan het laden bent, betekent dit dat je ook tijdens het laden van je Kia, Volkswagen, Hyundai, MG, Nissan of andere elektrische auto een duik kunt nemen in het zwembad.

Bekijk ook: Steeds meer Superchargers opengesteld voor niet-Tesla’s.

Wat betekent dit nou eigenlijk voor je laadstop?

Steeds meer laadpaalaanbieders langs de grotere wegen zien in dat het bieden van een snellader niet genoeg is. Zo zien we in vergelijking met een paar jaar geleden aanzienlijk meer overdekte laadplekken en worden publieke laadpalen tegenwoordig op strategische locaties geplaatst, zoals in de buurt van een winkel waar je tijdens het laden iets lekkers kunt halen om jezelf te laden. Dat Tesla het enigszins moet overdrijven met een zwembad, dat hoort helemaal bij het Amerikaanse merk. Het geeft tegelijkertijd aan dat de laadstations voor elektrische autorijders de komende tijd nóg interessanter kunnen worden. Het is bijna spijtig dat je bij een Tesla Supercharger binnen 20 minuten klaar bent met laden en weer verder kunt…