Maak een stedentrip door Europa met je elektrische auto

Maak een stedentrip door Europa met je elektrische auto

Een stedentrip door Europa is een fantastische manier om verschillende culturen te ontdekken, nieuwe ervaringen op te doen en te genieten van de vele bezienswaardigheden die de steden te bieden hebben. Elektrisch rijden op vakantie is niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk, maar biedt ook tal van voordelen, zoals de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt zonder afhankelijk te zijn van openbaar vervoer. In dit artikel bespreken we hoe je een onvergetelijke stedentrip door Europa kunt maken met een elektrische auto.

Stap 1: Plan je route en laadstops

Het plannen van je route is essentieel voor een leuke en avontuurlijke stedentrip met de elektrische auto. Zorg ervoor dat je je reis van tevoren plant en onderzoek welke laadpunten beschikbaar zijn langs jouw route. Er zijn verschillende apps en websites beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste laadpunten, zoals PlugShare, Chargemap en NewMotion. Houd er ook rekening mee dat in sommige steden milieuzones bestaan en je eventueel een milieusticker nodig hebt voor je elektrische auto. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regels en beperkingen voordat je vertrekt.

Leestip: Doe inspiratie op voor je volgende trip en lees de review over de trip naar de Champagnestreek.

Stedentrip met een elektrische auto naar Brussel

Stap 2: Kies je bestemmingen slim

Europa heeft tal van prachtige steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Kies je bestemmingen zorgvuldig en houd rekening met de afstand tussen de steden en de beschikbare laadpalen. Kies voor steden die dicht bij elkaar liggen, zodat je minder lange afstanden hoeft af te leggen en meer tijd hebt om van de bezienswaardigheden te genieten. Enkele populaire steden voor een stedentrip zijn Parijs, Barcelona, Amsterdam, Berlijn, Londen en Rome. Wanneer je met de elektrische auto door Europa reist, kan het zijn dat je door verschillende landen komt waar andere talen worden gesproken Je kunt gebruik maken van een handige vertaalapp wanneer je door verschillende landen reist. Deze apps kunnen je helpen bij het bestellen van eten in restaurants, het vragen naar de weg of het boeken van een accommodatie met laadpaal. Zorg er wel voor dat je van tevoren de juiste taalpakketten downloadt, zodat je ook offline kunt vertalen zonder dataverbinding.

Stap 3: Huur eventueel een elektrische auto

Als je zelf geen elektrische auto hebt, kun je er altijd een huren. Er zijn steeds meer verhuurbedrijven die elektrische auto’s aanbieden, zodat je gemakkelijk en duurzaam door Europa kunt reizen. Vaak hebben autoverhuurbedrijven ook goede deals voor elektrische auto’s, kijk daarbij zeker naar Sixt of Hertz. Tip: Kies voor een auto met een grotere actieradius, die zijn niet altijd duurder en dat zorgt ervoor dat je minder vaak hoeft te stoppen om op te laden tijdens je reis.

Met een grotere actieradius hoef je minder vaak te laden onderweg

Stap 4: Geniet van je reis

Eenmaal onderweg is het belangrijk om te genieten van je reis en te profiteren van de vrijheid die een elektrische auto biedt. Stop onderweg op prachtige plekken en ontdek nieuwe steden en bezienswaardigheden. Houd er wel rekening mee dat je onderweg voor nieuwe en onverwachte situaties kunt komen te staan en dat dit onderdeel is van het avontuur. En onthoudt dat je met de juiste planning en een beetje geduld fantastische stedentrips kunt maken. Een stedentrip met de elektrische auto biedt dus vele voordelen en is een geweldige manier om Europa te ontdekken.