Veel nieuwe snellaadstations beschikbaar tussen Lille en Parijs

Veel nieuwe snellaadstations beschikbaar tussen Lille en Parijs

Het gebied tussen Lille en Parijs is altijd een lastig stuk geweest voor elektrische autorijders. Zeker wanneer je langs Gent vanuit Nederland naar Frankrijk reed, kon het even duren voordat je een snellader vond die werkte én beschikbaar was. Langs de A1 snelweg in Frankrijk was bij EV-rijders het snellaadstation van Total Energies bij Aire de Ressons Est een begrip. Dit omdat het daar altijd druk was en het eigenlijk het enige snellaadstation tussen Lille en Parijs was en dat trok juist weer alle elektrische autorijders naar deze plek. Daarnaast werkte vaak niet eens alle laadpalen wat deze laadstop nog beruchter maakte.

Tegenwoordig ziet dit er echter heel anders uit. Tal van grote aanbieders hebben zich op deze regio gestort en daarmee is het aantal snellaadstations tussen Lille en Parijs flink toegenomen. Snelladen onderweg naar Parijs is veel makkelijker geworden dankzij grote aanbieders van snelladers zoals Fastned, Total Energies, Engie en IONITY die druk bezig zijn om de dekking van snelladers in Frankrijk op te schroeven.

Waarom waren meer snelladers hoognodig?

Wanneer je in België bij Nazareth (ten zuiden van Gent aan de E17) het snellaadstation van Total Energies voorbij was, dan kwam je tot Lille geen snelladers meer tegen tenzij je de snelweg af zou gaan zoals bijvoorbeeld bij Moeskroen. Dat was niet ideaal, vooral niet omdat het aantal snellaadstations tussen Lille en Parijs ook heel erg beperkt was. Helemaal omdat de oude snelladers van IZIVIA vaak niet werkten of het aantal laadstations zoals dat van Total Energies bij Aire de Ressons Est zo tegenviel dat er eigenlijk altijd wel een wachtrij stond.

Dit probleemgebied is inmiddels geen obstakel meer voor elektrische autorijders die naar Frankrijk gaan. De nieuwe snellaadstations langs de A1 zoals de Engie snellaadstations zorgen ervoor dat je Parijs gemakkelijk zonder laadstress kunt halen. Ook voor een vakantiereis naar Zuid-Frankrijk zijn de nieuwe snelladers een verademing, die in veel routeplanners terug zullen komen wanneer je jouw vakantiebestemming in Frankrijk invoert.

Bekijk ook: Review van een weekend naar Parijs in 2021 langs de beperkte snelladers aan de A1

Nieuw Total Energies snellaadstation bij Aire de Coeur des Hauts-de-France langs de A1

Veel nieuwe snellaadstations langs de A1 (Lille-Parijs)

Nu Fastned bij Parijs Aire de Vémars Ouest & Est (dus in beide rijrichtingen) heeft geopend en bij beide locaties 16 snelladers bij de nieuwe snellaadstations heeft geplaatst, is de reis echter een stuk makkelijker te maken. Niet alleen werken deze snelladers super goed, ze zijn ook in staat om je elektrische auto op 300 kW te laden, wat betekent dat je soms al na een kwartiertje laden weer verder kunt. Fastned heeft daarnaast ook een snellaadstation geopend bij Aire de Wancourt & Aire de Saint Léger langs de A1, waar Engie juist Aire de Phalempin Est & Ouest voorzien heeft van snelladers.

Naast de inspanningen van Fastned en Engie is ook Total Energies verder gaan bouwen. Deze aanbieder had al een snellaadstation op de A1 richting Lille bij Aire de Ressons Est, maar is op dit moment ook druk aan het werk om meer snelladers te plaatsen, waaronder bij Aire de Coeur des Hauts-de-France (Assevillers). Aangezien deze ook op de maximale laadsnelheid kunnen laden, is dit ook een zeer wenselijke tussenstop.

Bekijk hier: Alle Total Energies snelladers in Europa

Nieuw snellaadstation van Fastned bij Aire de Wancourt langs de A1 richting Lille

Ideaal voor een citytrip Parijs

Het flink toegenomen aantal snellaadstations zorgt ervoor dat een stedentrip Parijs met je elektrische auto prima mogelijk is. De snellaadstations zorgen ervoor dat de accu tot 80% geladen wordt binnen 30 minuten, wat direct een prima tijd is om even de benen te strekken, een plas te plegen en koffie te pakken. Een romantisch weekendje naar Parijs met je elektrische auto of een trip naar Disneyland Parijs met de kids wordt zo wel een heel leuk idee.

Een aantal tips voor het snelladen onderweg naar Parijs

  • Het aantal snelladers en snellaadstations tussen Lille en Parijs is flink toegenomen. Gebruik een routeplanner zoals A Better Routeplanner voor het plannen van je route. De routeplanner selecteert zelf op basis van jouw EV welke snelladers je het beste kunt gebruiken onderweg naar Parijs.
  • Gebruik bijvoorbeeld Chargemap of Google Maps om de beschikbaarheid van de laadpalen te checken als je onderweg dit wil weten. Hoewel het aantal snelladers flink hoger is, kan het op drukke reisdagen nog altijd erg druk zijn langs de A1 autoroute in Frankrijk.
  • Neem meerdere laadpassen mee als je naar Frankrijk gaat. Doordat je verschillende laadpassen hebt kun je de beste en goedkoopste laadpas kiezen onderweg naar Parijs.
  • Houd genoeg marge om laadstop over te kunnen slaan. Zo is een druk snellaadstation waar je zou moeten wachten niet direct een reden voor stress, want je kunt gewoon doorrijden naar de volgende stop.
  • Wil je genieten van je verblijf in Parijs? Weet dan dat je gratis je elektrische auto in Parijs mag parkeren of als je liever niet op straat parkeert in Parijs kies dan voor een hotel met laadpaal voor nog meer gemoedsrust.