5 handige tips voor een vakantie met je Tesla

5 handige tips voor een vakantie met je Tesla

Op vakantie gaan met je Tesla is vaak erg leuk. Het wordt echter nog véél leuker wanneer je het maximale uit je Tesla kunt halen. Dat kan nog best wel een uitdaging zijn, want Tesla maakt modellen met ongelooflijk veel features, opties en handigheidjes. Om te zorgen dat jij het maximale uit de volgende vakantie met je Tesla haalt, hebben we hieronder vijf handige tips op een rij gezet waardoor jij extra van je vakantie kunt genieten.

Leestip: Review van de vakantie naar Italië en Oostenrijk met de Tesla Model 3

1. Gebruik Sentry mode voor schadegevallen

Je Tesla heeft een speciale Tesla Sentry mode, waarmee de auto de omgeving in de gaten houdt en verdachte activiteiten vastlegt met de camera. Die filmpjes kun je (alleen in parkeerstand) gebruiken om te zien wat er gebeurd is. Daardoor lig je toch geruster in bed ’s nachts bij dat hotel met laadpaal onderweg, want je weet dat je altijd opnames hebt van wat mensen op de parkeerplaats rondom jouw Tesla doen. De Tesla Sentry mode wordt ondersteund door alle Tesla’s die na augustus 2017 gebouwd zijn. Let wel op want de Sentry modus schakelt automatisch uit wanneer het accupercentage onder de 20% zakt. Verder is het belangrijk om te weten dat je voor de Live Camera-modus van je Tesla een Premium Connectivity nodig hebt en minimaal versie 4.2.1 van de Tesla app op je telefoon moet hebben staan.

Tip: Bekijk alle Tesla Supercharger locaties op een kaart.

Tesla Sentry mode kan handig zijn op vakantie

2. Sla de camping onderweg over en geniet van Tesla Camp Mode

Een overnachting in een hotel met laadpaal tijdens je vakantietrip is een prima idee, maar met de Tesla camp mode heb je al een rijdend hotel bij je. Wanneer je jouw Tesla kampeermodus activeert, blijft alle elektronica actief, wat betekent dat er nog altijd frisse lucht binnenkomt, de verwarming en het infotainmentsysteem van je Tesla blijven werken en je hebt gewoon verlichting in jouw eigen hotelkamer op wielen. Belangrijk om te weten is dat de Tesla Camp Mode niet gebruikt kan worden wanneer het batterijpercentage onder de 15% zit en je de kampeermodus ook niet kunt gebruiken tijdens het laden van de auto.

3. Gebruik FSD van Tesla voor extra comfort tijdens je reis

FSD van Tesla, oftewel Full Self-Driving, is een flinke stap in de richting van de zelfrijdende auto. De ADAS (advanced driver-assistence systems) worden in de FSD modus optimaal gebruikt waardoor jij als het ware een paar extra ogen én handen hebt. Dat betekent dat jouw Tesla tijdens het rijden actief helpt bij het remmen en versnellen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Uiteraard is dit systeem ook voorzien van noodremmen, waarschuwing voor botsinggevaar en actieve controle van de blinde hoeken. Ondanks dat FSD wellicht tijdelijk gratis is voor iedereen met een Tesla, is er normaal gesproken een bedrag dat je moet betalen voor de FSD functie van Tesla. De prijs is afhankelijk van het Autopilot-pakket dat je hebt. Heb je geen Enhanced Autopilot, dan betaal je zo’n 200 dollar per maand (abonnement) voor een compleet FSD-pakket.

Gebruik FSD van Tesla voor extra comfort tijdens je reis

4. Neem een extra laadpas mee op vakantie

Uit het onderzoek over op vakantie gaan met een elektrische auto blijkt dat mensen met een Tesla veel minder laadpassen meenemen op vakantie dan mensen die geen Tesla hebben. Dat heeft vooral te maken met de indrukwekkende laadinfrastructuur met Tesla Superchargers in Europa. Toch is het verstandig om een extra laadpas of app mee te nemen op vakantie om ergens anders te kunnen opladen. Op die manier wordt het namelijk veel makkelijker om uit te wijken wanneer je elders wilt óf moet laden onderweg en het is altijd handig om op te kunnen laden op de vakantiebestemming.

5. Kijk je favoriete film (of Netflix) in je Tesla

Heb je Tesla Premium Connectivity of overweeg je een abonnement te nemen voor je vakantie vanwege de Sentry mode die eerder genoemd werd in dit artikel? Dan kun je gewoon YouTube, Spotify, Netflix en Disney+ aanzetten in je Tesla. Handig wanneer je ergens onderweg moet overnachten of wanneer je de kinderen rustig wil houden tijdens het snelladen onderweg.

Kijk je favoriete film (of Netflix) in je Tesla

Geniet van je vakantie met Tesla

Tesla heeft veel handige tools bedacht om gebruikers verder op weg te helpen. Het bekende Tesla Supercharger netwerk is natuurlijk één van de grootste voordelen, al hebben sommige Teslarijders dat niet eens direct meer door. Het blijft super gemakkelijk om in je Tesla te stappen en zonder na te denken je bestemming in Spanje in te voeren in de navigatie en een volledige routeplanning te krijgen inclusief laadstops die je ook nog eens met je Tesla-account kunt afrekenen. Verder zijn de Sentry mode en de Tesla kampeermodus erg leuke gimmicks voor je vakantie. Vooral de kampeermodus is leuk voor de avontuurlijkere vakantiegangers. Zo is er zelfs een Teslarijder een keer met zijn Tesla naar het Noorderlicht gereden terwijl hij onderweg in zijn Tesla sliep met Camp mode geactiveerd. Kortom: geniet van je vakantie met je Tesla. Wat je avontuur ook mag zijn tijdens je volgende vakantie.