Allego opent steeds meer snellaadstations in België

Allego opent steeds meer snellaadstations in België

Allego, de Nederlandse snellaadaanbieder die hoog in de lijst met grootste aanbieders van laadpunten in Europa staat, opent steeds meer snellaadstations bij onze zuiderburen, waardoor het aantal laadpalen in België steeds verder toeneemt en daardoor is het voor EV-rijders ook makkelijker om langs de routes in België op te laden. De snelheid van de snelladers én de locatie van deze snellaadstations maken Allego snelladers een uitstekende keuze wanneer jij met je elektrische auto op vakantie gaat naar België of doorreist naar Zuid-Frankrijk.

Samenwerking met G&V Energy Group

Een van de grootste stappen binnen het uitrollen van een indrukwekkende infrastructuur aan snelladers in België is de samenwerking met G&V Energy Group, een onafhankelijke beheerder van grote tankstations in België van onder andere Shell, Esso en Total. Dit heeft ervoor gezorgd dat Allego binnen korte tijd een lange lijst met mogelijke locaties voor snelladers heeft weten te vergaren, wat goed past binnen de plannen en strategie van de laadaanbieder die een dekkende laadinfrastructuur in Europa mogelijk wil maken. Allego zet vooral in op de zeer snelle DC-laders, met een capaciteit van 300 kW.

Tip: Bekijk alle Allego snellaadstations op een kaart.

De Allego stations zijn in de buurt van een winkeltje

Handige ligging, vaak met extra faciliteiten in de buurt

Wat vooral praktisch is aan de snelladers van Allego in België, is dat zij langs de grotere snelwegen liggen, dus op plekken waar je zeer waarschijnlijk in de buurt komt tijdens je vakantie met elektrische auto in België of richting zuidelijker gelegen landen. Grote kans dat de routeplanner die je gebruikt (zoals ABRP of Chargemap) je zelfs langs de snelladers van Allego stuurt bij het plannen van je reis, wat zeer waarschijnlijk is nu het aantal snellaadstations van Allego in België zo is toegenomen. Hetzelfde geldt overigens voor andere landen, want ook in Duitsland is Allego behoorlijk druk met bouwen en openen van mooie snellaadlocaties.

Bijkomend voordeel van de samenwerking met G&V Energy Group in België is dat de snelladers bijna altijd in de buurt liggen van een winkeltje, restaurant, speeltuin of andere faciliteiten, zodat je de tijd van de laadstop op een prettige manier in kunt vullen. Vind je de faciliteiten of omgeving belangrijk, bijvoorbeeld omdat je kleine kinderen in de auto hebt? Check dan het snellaadstation via Google Maps voordat je erheen rijdt. Uiteraard kun je ook bij de Google-beoordelingen kijken om te zien wat andere gebruikers van de locatie vinden.

Lees ook: Review: met de elektrische auto naar de Champagnestreek

Praktisch tijdens jouw vakantie met je elektrische auto

Ga je op vakantie met je elektrische auto naar België of kom je door België heen onderweg naar je vakantiebestemming? Dan zijn de nieuwe snellaadstations van Allego een aanwinst waar je zeer waarschijnlijk wel gebruik van wil maken. Zeker als je met kleine kinderen op vakantie gaat, want helaas zijn bij bijvoorbeeld de snellaadstations van Fastned niet eens toiletten of een winkeltje te vinden. Dat maakt de nieuwe snellaadlocaties van Allego in België aantrekkelijker voor gezinnen die met de elektrische auto op vakantie zijn. Wil je de laadsessie bij Allego starten, dan kun je gebruikmaken van nagenoeg alle laadpassen en creditcards of je de Smoov-app gebruiken waar je makkelijk je bankpas aan kunt koppelen.