Fastned gaat nog eens 34 snellaadstations extra openen in Duitsland

Fastned gaat nog eens 34 snellaadstations extra openen in Duitsland

Fastned zit niet stil. Na de eerder aangekondigde grote plannen van Fastned is nu bekend geworden dat er nog eens 34 snellaadstations in Duitsland geopend gaan worden, waarmee Fastned de laadinfrastructuur nog verder gaat verbeteren. Perfect wanneer je een weekendje weg wilt met de elektrische auto naar Berlijn of met de elektrische auto richting Denemarken (of nog noordelijker) wilt voor een heerlijke vakantie. Zeker omdat de snellaadstations van Fastned bijzonder populair zijn, mede vanwege het betaalgemak én omdat je er gewoon doorheen kunt rijden (en dus niet in en uit hoeft te parkeren). Dat is handig als je met een elektrische auto en een caravan of vouwwagen op vakantie gaat.

Handig: Bij deze snellaadstations kun je gemakkelijk snelladen met een caravan of vouwwagen!

Optimale dekking van snelladers dankzij Fastned

Eerder is al bekend geworden dat het eerste Fastned snellaadstation van het Deutschlandnetz geopend is. Het Deutschlandnetz is een groot project waarbij meer dan 8.000 laadpalen geplaatst moeten worden verspreid over zo’n 900 locaties in Duitsland. Nu heeft Fastned gedeeld dat het nog eens 34 locaties voor het plaatsen van snelladers met de bekende gele dakjes heeft weten te winnen. Ze zullen waarschijnlijk de komende tijd hard werken om de bekende en betrouwbare Fastned snelladers (400 kW) uit de grond te stampen. Juist om die betrouwbaarheid is Fastned een goede naam in Europa aan het maken. Zo is het netwerk van Fastned in een onderzoek van Chargemap gekozen tot het meest betrouwbare van Europa.

De nieuwe locaties liggen vooral in Noord-Duitsland, waarmee Fastned Duitsland voorziet van een nog betere laaddekking. Uiteraard worden de ultrasnelle snelladers vooral langs de grotere snelwegen geplaatst, richting en rond de grote steden en langs belangrijke autobahn-routes richting bijvoorbeeld Scandinavië, aangezien zij daar het meest nuttig zijn voor vakantiegangers.

Tip: Bekijk alle Fastned snellaadstations op een kaart.

Eenvoudig snelladen bij Fastned in Duitsland

Het liefst direct aan de Duitse snelweg snelladen

Op dit moment zijn er geen concrete plannen of voorstellen om meer dan alleen laadzuilen te plaatsen op de ‘verzorgingsplaatsen’, zoals de nieuwe locaties genoemd worden. Fastned is echter al in gesprek met Autobahn GmbH en de Duitse overheid om hier verandering in te brengen. De aanbieder ziet namelijk graag restaurants, winkels of andere faciliteiten bij de snellaadstations om de gebruikers zo een nóg betere ervaring te bieden. Een goede zet, want uit uitgebreid onderzoek onder vakantiegangers met een elektrische auto blijkt dat we het snelladen graag combineren met een sanitaire stop, een vers kopje koffie en/of een restaurantbezoek.

Lees ook: Dit zijn de populairste activiteiten tijdens een laadstop tijdens de vakantie

Het snellaadnetwerk van Fastned is door Chargemap-gebruikers uitgeroepen tot het meest betrouwbare netwerk, maar dat is niet de enige reden waarom menig vakantieganger met een elektrische auto blij wordt van het nieuws rond de uitbreidingen van Fastned in Duitsland. De Fastned snellaadstations staan namelijk voor optimaal gemak voor mensen met een vouwwagen of caravan doordat ze overkapt en goed verlicht zijn, plus je kunt er gewoon doorheen rijden. Dat betekent dat het niet nodig is om de vouwwagen of caravan bij elke laadsessie af en weer aan te koppelen.