Test: minisupermarkten bij EnBW snelladers in Duitsland

Test: minisupermarkten bij EnBW snelladers in Duitsland

Er zijn steeds meer snelladers in Europa, waardoor het steeds makkelijker wordt om met je elektrische auto op vakantie te gaan. Wat we nu zien gebeuren is dat aanbieders van snellaadstations het laden ook nog een stuk comfortabeler én leuker proberen te maken, zoals met de REWE minisupermarkten bij de EnBW snelladers. De test bestaat uit voorzieningen bij snellaadpleinen van EnBW waar direct iets lekkers gekocht kan worden bij een automaat. De eerste plek waar dit toegepast is ligt in Bispingen bij het EnBW snellaadplein. De onbemande supermarkt is altijd geopend en is daarmee direct interessant voor jou wanneer je op vakantie door Duitsland komt met je elektrische auto.

Hoe zien de REWE minisupermarkten er eigenlijk uit?

Het gaat om een REWE Ready Smart automaat waarin zo’n 230 producten zitten die direct vanuit een automaat naar de koper gaan, zonder dat hier personeel voor nodig is (behalve voor het aanvullen van het assortiment uiteraard). Het gaat om gekoelde drankjes, verse snacks die direct klaar zijn voor consumptie, maar ook boodschappen om mee te nemen naar huis (zoals pasta, diepvriespizza’s en andere producten). De onbemande minisupermarkt is daarmee niet uitsluitend bedoeld voor mensen die de elektrische auto komen laden, maar voor iedereen die op een makkelijke, snelle manier boodschappen wil doen.

Leestip: Fastned gaat twee grote laadstations bouwen langs de E17 bij Gentbrugge

De mini supermarkt bij de EnBW snelladers

Van het faciliteren van laadpalen naar verzorgde tussenstops

De opkomst van de elektrische auto zorgt ervoor dat er ineens veel vraag is naar openbare laadpunten, vooral langs de drukkere verkeersaders. Aanvankelijk lag de nadruk vooral op het uit de grond stampen van laadpleinen en snellaadstations, die vaak geen overkapping of verlichting hadden. Het lijkt alsof er nu een nieuwe tijd aanbreekt. Nagenoeg alle grotere laadpaalaanbieders kijken nu kritisch naar de snellaadlocaties en zorgen ervoor dat er meer voorzieningen zijn en er meer gedaan kan worden dan alleen het laden van de elektrische auto.

De samenwerking tussen EnBW en REWE ligt in lijn met de huidige ontwikkelingen op het gebied van snelladen. Zo bouwt Tesla cube lounges bij de Tesla superchargers en staat er een leuke Seed & Greet-winkel op het snellaadplein bij Fastned Hilden waar je in de zomer van 2022 zelfs al kon zwemmen in het Tesla zwembad. Dat het concept met complete minisupermarkten juist van REWE komt, is voor de Duitsers geen verrassing. De supermarkt heeft namelijk tal van nieuwe ideeën naar buiten gebracht, inclusief de Josefs nahkauf BOX waar iedereen 24/7 boodschappen kan doen bij een onbemande container waarbij de klant via een scherm intoets wat hij of zij wil hebben.

Lees ook: REWE en Aral Pulse gaan snelladers plaatsen bij Duitse supermarkten

REWE josefs nahkauf BOX

Het voordeel voor de vakantieganger met elektrische auto

De voordelen van de REWE minisupermarkten bij de EnBW snelladers zijn groot voor de mensen die met de elektrische auto naar Duitsland gaan. Niet alleen kun je makkelijk een verse snack en gekoeld drinken kopen, je kunt direct een kleine boodschap doen wat erg handig is wanneer je na het sluiten van de winkels bij je vakantieaccommodatie komt. En laten we eerlijk zijn, met alle extra faciliteiten bij de snellaadstations wordt het natuurlijk ook nóg leuker om je auto op te laden en direct zelf ook op een fijne manier bij te komen.