TotalEnergies gaat extra laadpalen plaatsen in België

TotalEnergies gaat extra laadpalen plaatsen in België

Het aantal laadpalen in België gaat binnenkort verder toenemen. TotalEnergies gaat samen met Engie ruim 10.000 laadpalen in Vlaanderen plaatsen, waardoor de laadpaaldekking in dit gedeelte van België nóg beter wordt. Goed nieuws voor de Belgen met een elektrische auto, maar ook interessant voor de vakantieganger die met een elektrische auto door België komt of juist een stedentrip naar België plant. Wanneer de laadpalen in Vlaanderen precies geplaatst worden, is nog niet exact bekend. Wel past het goed binnen de lijn die de Belgische regering uitgezet heeft, waarbij het elektrisch rijden verder gestimuleerd moet worden.

Meer laadpalen in Vlaanderen: tijd voor een stedentrip

Aangezien het hier gaat om zo’n 10.000 extra laadpalen, betekent dit dat het nog aantrekkelijker wordt om een stedentrip te plannen naar bijvoorbeeld Antwerpen, Brugge of Gent. Met meer laadpalen in Vlaanderen zijn er immers meer laadpunten waar je de auto neer kunt zetten om te laden en zelf de stad of omgeving te verkennen. Aangezien het gaat om laadpalen met de gebruikelijke laadsnelheid, kun je gewoon op pad zolang je de app van de auto in de gaten houdt om de laadstatus te controleren. Je wilt immers niet de laadpaal bezet houden wanneer je auto al volledig geladen is.

Bekijk hier: De activiteiten tijdens een laadpauze volgens de deelnemers aan het onderzoek “Op vakantie met de elektrische auto”.

De nieuwe laadpalen worden geplaatst op locaties die door de overheid gekozen worden, plus op plekken waar de inwoners van België verzocht hebben om de plaatsing van een openbare laadpaal (bijvoorbeeld omdat zij zelf geen particuliere laadpaal kunnen plaatsen). Total Energies en Electrabel zijn de bedrijven die het plaatsen van de laadpalen verzorgen. We kennen TotalEnergies ook van de Total snelladers die ze op steeds meer locaties in Europa plaatsen.

Meer Total laadpalen in Vlaanderen

Toename aantal laadpalen in België ideaal voor de vakantieganger met EV

Dat er steeds meer laadpalen in België geplaatst worden, is erg prettig voor de vakantieganger die met een EV naar of door België rijdt. Het gaat hier niet alleen om de Total Energies laadpalen; Peeters (minister van Mobiliteit) wil dat er in totaal minstens 30.000 extra laadpalen geplaatst worden tegen 2025. Op die manier is er minder planning nodig wanneer je met de elektrische auto op vakantie wilt naar Zuid-Frankrijk, of wanneer je juist je zinnen gezet hebt op de Belgische Ardennen.

Bekijk hier: Review van een weekend naar de Ardennen met de elektrische auto.