Uitbreiding van Fastned in Duitsland

Uitbreiding van Fastned in Duitsland

Het aantal snellaadstations van Fastned in Duitsland wordt uitgebreid met een flinke klapper. Fastned heeft namelijk alles uit de kast getrokken bij het nieuwe Ladepark Bochum West tussen Essen en Dortmund langs de A448. Fastned is bij velen bekend vanwege de betrouwbare en goedwerkende snelladers en met de huidige groei van het Nederlandse bedrijf zien we de Fastned snelladers steeds vaker terug. Praktisch voor de Duitsers met een elektrische auto én zeer handig voor elektrische autorijders die op vakantie willen in Duitsland.

Opening nieuw groot Fastned station

Het nieuwe snellaadstation heeft meerdere laadpalen die overdekt zijn met het herkenbare Fastned dak en die geschikt zijn voor het laden van elektrische auto’s. De Fastned snelladers kunnen laden met een snelheid van 300 kW (op voorwaarde dat de elektrische auto dit aankan uiteraard), wat een gemiddelde laadtijd van zo’n vijftien tot dertig minuten betekent.

Dat is niet alles. Bij het laadpark ligt namelijk ook een speeltuin waar de kinderen hun energie kwijt kunnen en er is een lounge waar je jezelf even op kunt laden. Volgend jaar wordt dit laadplein overigens nóg interessanter omdat er een Italiaans restaurant gevestigd wordt. Gelukkig kun je het eten ook gewoon meenemen, want binnen vijftien minuten (laad)tijd een maaltijd bestellen en opeten, dat wordt wel heel erg lastig.

Leestip: Dit zijn de top 10 activiteiten tijdens een laadstop.

Opening Fastned snellaadstation Ladepark Bochum West

De groei van Fastned in Europa

De groei van Fastned is opvallend. Het bedrijf stampt snelladers uit de grond in Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland en staat vooral bekend om de betrouwbaarheid en zeer snelle laadpalen. Eerder dit jaar kwam al naar buiten dat Fastned flink uit gaat breiden in Frankrijk, waarbij de Nederlanders het aantal laadstations in Frankrijk verdubbelen. Deze nieuwe stations komen voornamelijk in het noorden van Frankrijk te staan, waar extra snelladers zeer welkom zijn voor de vakantiegangers.

Bekijk ook: Meer Fastned locaties Noord-Frankrijk op komst.

Met de aandacht op de Duitse snelwegen (samen met aanbieders zoals Aral Pulse, EnBW en IONITY uiteraard) wordt de laadpaaldichtheid in Europa op deze manier constant verbeterd, wat het elektrisch rijden in toenemende mate stimuleert.

Speeltuin bij Fastned snellaadstation in Bochum

Makkelijker op vakantie dankzij de Fastned snelladers

Met nog meer Fastned snellaadstation in Duitsland wordt het voor de vakantieganger met elektrische auto makkelijker om de reis te plannen. Zeker met een speeltuin, lounge en volgend jaar een Italiaans restaurant is dit dé plek om een rustpauze voor alle inzittenden te plannen en allemaal weer opgeladen de reis te vervolgen, uiteraard met een geladen accu.