IONITY maakt nieuwe prijzen voor deze zomer bekend inclusief abonnementsprijzen

IONITY maakt nieuwe prijzen voor deze zomer bekend inclusief abonnementsprijzen

IONITY heeft de nieuwe prijzen voor de zomer van 2024 bekendgemaakt en verrast menig EV-bezitter met lagere prijzen in maar liefst 12 Europese landen én niet een maar twee verschillende abonnementen om met extra korting bij IONITY snelladers te laden. Ideaal voor de vakantieganger, want met deze IONITY abonnementen kan fors bespaard worden op de laadkosten en dit is zeker iets waar je naar moet kijken voordat je op zomervakantie vertrekt.

Leestip: IONITY opent 600ste snellaadlocatie in Europa

Flinke prijsdalingen in tal van Europese landen

Het beeld dat de Tesla Superchargers op de meeste locaties de goedkoopste snellaadoptie zijn, verandert nu IONITY de nieuwe prijzen aangekondigd heeft voor de zomer van 2024. In maar liefst 12 landen gaat de prijs per kWh omlaag, waarbij een kWh in Noorwegen bijvoorbeeld nog maar € 0,26 (met Power-abonnement) kost bij de IONITY snelladers. Ook in Zweden gaat er bijna € 0,10 van de prijs af, net als in België. Ook in Nederland, Estland en Letland gaat er 10 cent van de prijs per kWh af. Dit zijn de prijzen voor mensen zonder abonnement, want mét abonnement wordt het nog veel goedkoper om te laden bij IONITY snelladers tijdens de vakantie.

Tip: Wat is het voordeel van een Fastned Gold membership abonnement tijdens de zomervakantie?

IONITY heeft een zeer goed dekkend netwerk in Europa en scherpe tarieven

Twee verschillende soorten abonnementen bij IONITY

IONITY biedt vanaf nu twee verschillende abonnementsvormen aan: IONITY Passport Motion en IONITY Passport Power. Het eerste abonnement kost € 5,99 per maand, waar de Power op € 11,99 per maand neerkomt. Het duurdere abonnement is specifiek gericht op mensen die veel kilometers afleggen (per jaar of per vakantie, afhankelijk van hoe jij het abonnement wilt gebruiken). Bij het IONITY Passport Motion abonnement krijg je al aanzienlijke kortingen ten opzichte van het normale IONITY tarief (€ 0,49 per kWh in Duitsland in plaats van € 0,69 bijvoorbeeld), maar het IONITY Passport Power abonnement is waar de grootste kortingen te vinden zijn. Diezelfde kWh bij IONITY in Duitsland kost je met het Power abonnement nog maar € 0,39.

Is het IONITY Power abonnement de moeite waard voor een gemiddelde vakantie naar Zuid-Frankrijk? Wanneer we van Amsterdam naar Bordeaux gaan met een Kia EV6 (Standard Range, 2WD) dan zou dit neerkomen op ongeveer 480 kWh (heen én terug) volgens de routeplanner van IONITY. Het verschil in korting tussen IONITY Motion en IONITY Power per kWh is € 0,06 voor Frankrijk, wat betekent dat we met het duurdere Power-abonnement € 28,80 méér besparen dan met het Motion abonnement van IONITY. Aangezien het Power Passport slechts € 11,99 kost, betaalt het duurdere IONITY abonnement zich dus zonder twijfel terug, mits het abonnement bij thuiskomst opgezegd wordt.

Het verschil in kosten tussen een IONITY Power abonnement en laden zonder abonnement is overigens nog veel groter. Je bespaart dan met het abonnement € 124,80 op de laadkosten. Wanneer je daar de kosten van het abonnement aftrekt is dit een netto besparing van zo’n € 112,50.

Lees ook: Review: met de elektrische auto naar Zwitserland

Nieuwe IONITY prijzen met onmiddellijke ingang

De nieuwe prijzen en abonnementen van IONITY laten niet op zich wachten. De prijzen zijn direct doorgevoerd en zijn op dit moment al actief, wat betekent dat je nu al aanzienlijk goedkoper kunt laden in 12 Europese landen, waaronder in Nederland waar je nu € 0,10 per kWh minder betaalt bij IONITY (zonder abonnement).

Concurrentieslag met Tesla (en wellicht dat er meer volgen)

Tesla wordt vaak genoemd als goedkoopste aanbieder van snelladers, zeker nu je bijna overal met je elektrische auto ook bij de Tesla Superchargers kunt laden en steeds meer mensen zich bewust zijn van de dynamische prijzen. IONITY lijkt de concurrentie op te zoeken door de prijzen aanzienlijk te verscherpen en twee verschillende abonnementen aan te bieden, waarbij het Power abonnement bijzonder lage laadprijzen kent en daarmee aantrekkelijk is voor nagenoeg elke vakantieganger met een elektrische auto. Daarnaast heeft IONITY onlangs een eigen routeplanner ontwikkeld, waarmee het nog meer gemak biedt aan de gebruikers. Het wachten is nu op het antwoord van de overige laadaanbieders, om te zien of meer grote exploitanten zich willen mengen in de concurrentiestrijd op het gebied van snellaadtarieven voor vakantiegangers in Europa.