Fastned opent eerste shop bij snellaadlocatie en geeft kijkje in de toekomst

Fastned opent eerste shop bij snellaadlocatie en geeft kijkje in de toekomst

Ter hoogte van Brecht, aan de E19 tussen Antwerpen en Breda, heeft Fastned een nieuwe stap gezet richting het toekomstbeeld van het bedrijf bij het snelladen van je elektrische auto. Hier is namelijk de allereerste Fastned-shop geopend. Deze snellaadlocatie en shop gaat Fastned  gebruiken om ervaringen op te doen voor de toekomst. Het idee is om snelladen nóg plezieriger te maken met meer faciliteiten en mogelijkheden tijdens het laden. De nieuwe shop is daarmee een uniek kijkje in de toekomst van hoe Fastned snelladen in de toekomst ziet. De plannen om meer locaties te voorzien van aanvullende faciliteiten liggen al klaar en dat is bijzonder goed nieuws voor de vakantieganger met een elektrische auto.

Fastned: De behoefte van de reiziger centraal

Al sinds jaar en dag is Fastned bezig met het verbeteren van de ervaringen van reizigers, bijvoorbeeld door bij de ontwikkeling van snellaadlocaties oog te hebben voor elektrische autorijders die met een aanhanger, caravan of vouwwagen door willen rijden zonder bij iedere laadstop af en aan te koppelen. Daarnaast is het met Fastned Autocharge ook makkelijker om tijdens je vakantie te laden, zonder dat je steeds op zoek moet naar je laadpas of laaddruppel. En meer recent heeft Fastned zelfs andere snelladers in de Fastned-app toegevoegd om je als vakantieganger wel te helpen met het vinden van een betrouwbare wsnellaadlocatie als er even geen Fastned station in de buurt is. Het is dan ook geen verrassing dat Chargemap-gebruikers onlangs Fastned kozen als Europa’s meest betrouwbare netwerk van snelladers.

Fastned gaat met de opening van de eerste shop naar een nieuw niveau. Bij de eigen shop die geopend is zijn toiletten aanwezig, kun je snacks en eten kopen (inclusief gezonde producten) en kun je als EV-rijder even ontspannen tijdens het laden. Dit alles is in de visie van Fastned belangrijk om te voorzien in de behoefte van de reizigers tijdens een laadstop om vervolgens weer ontspannen verder te rijden. Fastned gaat in de eerste shop actief inzetten op producten die goed zijn voor de mens, dus je zult hier slechts beperkt suikers en vette snacks vinden die je meestal wel langs de snelwegen in Europa aangeboden worden.

Tip: Bekijk alle Fastned snellaadstations op een kaart.

De Fastned Shop bij Brecht langs de E19 Antwerpen en Breda

Een belangrijke eerste pilotlocatie

Voor Fastned is dit ook een grote stap in een nieuwe wereld, want voorheen kon Fastned op basis van de afgegeven vergunningen vaak uitsluitend laadpalen plaatsen en geen aanvullende faciliteiten. De eerste Fastned winkel is dan ook vooral een pilotlocatie voor de ontwikkeling van toekomstige concepten bij de Fastned snellaadstations. Om die reden gaat men vooral goed kijken naar de ervaringen en feedback van de gebruikers, om deze mee te nemen bij het ontwerpen en opzetten van shops bij andere locaties. Een locatie waarvan al bekend is dat Fastned er shops bij gaat openen is al bekend want bij de snellaadstations van Fastned bij Gentbrugge komen zeker ook Fastned shops. Deze snellaadstations zijn nu in ontwikkeling en openen aan weerszijden van de E17.

De ontwikkeling van de locaties de afgelopen jaren

Het is verbluffend om te zien hoe ingrijpend de ontwikkelingen zijn bij de snellaadlocaties. Waar de eerste locaties enkele jaren bijna verstopte laadpalen op een afgelegen parkeerterrein waren, zonder overkapping en zonder faciliteiten, lijken de snellaadstations van de toekomst veel meer op complete hubs. Bij deze gigahubs zoals Aral Pulse ze noemt kun je vervolgens als EV-rijder alles vinden wat je nodig hebt terwijl je elektrische wagen op een ultrasnelle lader aangesloten is. Dit alles zodat je ontspannen en volledig opgeladen binnen de kortste keren weer verder kunt rijden op weg naar je vakantiebestemming.